Tim Metalca završio trku na Kipru

Predah u Kraljevu, potom put u Izolu

Ekipa Metalca vratila se juče u Srbiju, pravac u staru bazu Kraljevo gde će da nastavi sa pripremama. U poslednjoj etapi na „Trci oko severnog Kipra” Turčin Ahmet Orkan je prvi prošao kroz cilj, potvrdio dominaciju, na kraju i sa žutom majicom za najboljeg vozača u generalnom plasmanu.
Vozači iz Kraljeva, na ovoj trci koja nije kategorisana u kalendaru Svetske biciklističke federacije (UCI), solidno su vozili. Takođe, prema rečima trenera Radiše Čubrića, i poslednja deonica je završena po svim merilima što se tiče kvaliteta vozača, bezbednosti, smeštaja i logistke trke.
– Poslednja etapa je bila kriterijum i kružna trka u Nikoziji i pobedio je ponovo najbrži sigurno na Balkanu Ahmet Orkan iz turske ekipe Konje ispred Ukrajinca i Italijana. Naš najbolji vozač je bio Antonio Barać, koji je završio ovu trku kao 20 a u generalnom je bio 30. Sve pohvale idu na adresu i Dimitrija Žarkovića Đolaija, koji je odlično vozio i bio 25. Očigledno još nema, kako mi kažemo, prave noge. Zadovoljan sam kako je i Đolić vozio, jer njemu je klasa planinskog biciklizma uža specijalnost. Izuzetno je jak i borben vozač ali bez iskustva na drumu. Mladi Milenić je pružio maksimum i uspeh je da je uopšte završio ovakvu trku gde je startovalo 140 vočača a završilo njih oko 100. Ramšak i Ponomarenko su korektno vozili – rekao je Radiša Čubrić.
Posle zagrevanja u Nikoziji i višednevne trke, i trener Čubrić i momci već razmišljaju o odlasku u Sloveniju i izazovima u Umagu, Izoli i Poreču:
– Sve ovo bila nam je odlična priprema za dalji nastavak sezone, a to je već iduće nedelje na trci Gran prija Izola. Tu sigurno vozimo, a da li ćemo uzeti učešće i na Trofeju Umaga i Poreča, zavisi od finansijske situacije – realan je Čubrić.

A. Milosavljević