Tandem juniora Srbije sutra vozi hronometar na svetskom prvenstvu u Kataru

Stojnić i Ilić na izazovu dugom 28, 9 kilometara

Dva juniora Srbije, Veljko Stojnić i Ognjen Ilić prvi će iz našeg tabora na scenu 89. izdanja Svetskog prvenstva u klasi drumaša u Dohi. Stojnić, ove sezone ima dobre rezultate, na svetskim kupovima gde je u vožnji hronometra bio i u “top deset”. Ilić je korektno vozio cele takmičarske godine.
Ovaj tandem sutra će se uhvatiti u koštac sa izazovom-vožnjom hronometra dužine 28,9 kilometara. I jedan i drugi Orlić, svesni jake konkurencije, ipak najavljuju dobra izdanja. Pogotovu Stojnić, koji je zajedno sa Ilićem već testirao i stazu u Dohi na kojoj će voziti i drumsku trku, u petak, 14. oktobra.
– Forma je na najvišem mogućem nivou, ali prisutan je jedan značajan faktor a to je visoka temperatura, tako da je moguće da bude iznenađenja na hronometru. Ne znam šta da očekujem, jer na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Plumeleku, nije prošlo kako smo očekivali. Pre svega jer je i trasa bila promenjena pa nije odgovarala mom tipu vozača. Zadovoljan bih bio da završim u prvih 25 – realan je Stojnić.
Dva dana pauze, a onda izlazak na drum i deonica od oko 135 kilometara?
– Na drumu su nam male šanse da bilo sta uradimo, jer je trasa stvorena za sprintere, a mi nemamo sprintera. O tom potom, prvo da završimo hronometar kako treba- u vedrom tonu poručio je Stojnić.

SELEKTOR PAVLOVIĆ:
Uslovi kao u pustinji

Selektor Radomir Pavlović, javio se iz Dohe, posle treninga i pripreme juniora za hronometar, ali i mlađih seniora:
– Uslovi su kao u pustinji. Jutros je bilo 46 stepeni, samo pesak i vruć vetar koji duva neprestano. Momci su na svakih sat vremena pili i po dva litra vode! Drumska trka biće bas teska – poručio je Pavlović.

img_1715img_1713