Takmičarka Ciklomanije obradovana pozivnicom

Jana Jolović putuje u Igl u UCI kamp

Za nepune tri godine koliko trenira, ona je postigla mnogo i na njenu adresu kao jedna od nagrada stigla je pozivnica za boravak u kampu Svetske biciklističke federacije. Jana Jolović, takmičarka Ciklomanije iz Kragujevca i reprezentativka Srbije sada kao ulazna seniorka može sezonu da oceni odličnom.
– Godina 2016. počela je dobro. Nizali su se rezultati od januara kada je bilo Državno prvenstvo u ciklokrosu. Pobedila sam i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji. Kasnije sam vozila trke u Švajcarskoj, njihove kupove koji su jako dobri, gotovo kao oni na svetskim jer dolaze sva priznata imena. Primera radi, vozila sam sa čuvenom Jolandom Nef, koja mi je inače i omiljeni vozač. Na tim trkama gradila sam formu, bili su planovi da kada se vratimo u Srbiju i završimo tu takmičenja ponovo otputujemo u Evropu – počela je razgovor Jolovićeva.
Ipak, jedan peh, tačnije povreda odvojila ju je u tom momentu od planova:
– Desio mi se pad u Kragujevcu i povredila sam lice. Mesec dana nisam bila na stazi. Posle toga vozila sam kupove i prvenstva Srbije, pobedila u klasi MTB u juniorkama. Takođe i na Državnom za kriterijum što mi je posebno drago jer sam u trci stalno bila u begu sa jednom od naših najboljih vozačica na drumu Jelenom Erić. Pobedila sam i tu – ponosna je ova Kragujevčanka koja vozi i drum i u klasi planinskog biciklizma.
Dobra forma, svakodnevni jaki treninzi, već pomenuti uspesi i podijumi, bili su dovoljni da Jana dobije poziv da putuje u Igl, kamp UCI i pokuša da izbori mesto u odabranom timu:
– Odlučila sam da treniram 2013, polako sam gradila formu tako da sam do 2015. dosta napredovala. Moje drugarice su išle na trke Svetske kupove… Došao je red da ja idem, pre svega u taj prestižan kamp. Dostigla sam taj nivo da budem među najboljima i mnogo sam zadovoljna. Učiniću sve da se nametnem i prikažem sebe u najboljem svetlu, a ako uspem da se zadržim u kampu, biće sjajno – kaže Jolovićeva koja će zajedno sa još trojicom kolega i jednom koleginicom februara da se otisne put Švajcarske.
Trener Zoran Živković radi sa Janom od njenog početka:
– Treniram svaki dan, spremamo se već za sledeću sezonu. Prezadovljna sam i kako treniram sa Zoranom i klubom i sigurno ga neću menjati. Planova za narednu sezonu već ima, gledaćemo da idemo na neke kupove na Balkanu da uvežbam, da radim i ostvarim uslove za stipendiju. Treba mi i neka UCI trka, a ima ih u Grčkoj i Turskoj, potom i Balkansko prvenstvo i u drumu i u planinskom, i ako se opet nađe neka trka u Nemačkoj i Švajcarskoj – podrobno će o svemu Jana Jolović.

LIČNA KARTA

IME I PREZIME: Jana Jolović

DATUM ROĐENjA: 24. maj 1998. u Kragujevcu

KLUB: Ciklomanija Kragujevac

KLUPSKA KARIJERA: 2013. godine počela da trenira u Ciklomaniji, rođena
sestra Marija (13) takođe vozi za klub

REPREZENTATIVNA KARIJERA: Debitovala 2014. godine na Balkanskom prvenstvu u Skoplju na kome je bila treća.