Svetski kup za juniore u Lozani

Odličnog Stojnića okovao stomačni virus

Juniorska selekcija Srbije učestvuje na Svetskom kupu u Lozani koji se
završava u nedelju. Još jednom je Veljko Stojnić dokazao i pokazao koliko vredi.
Na premijeri, prvog dana odlično je startovao, na hronometru je bio 10. u vremenu 4:24,75. Prvo mesto zauzeo je Štefan Bisenger iz Švajcarske (4:15,03), drugi je bio Amerikanac Brendon Meknalti (4:17,38), treći Julijus Johanes iz Danske (4:20,32)…
Ipak, da sve krene kako ne treba po Veljka, “potrudio se” stomačni virus koji je sjajnog hromometraša zaustavio u pohodu na nove uspehe:
­ -Veljko Stojnić je prvog dana bio fantastičan. Sudija ga je na startu maltene oborio, tako da umesto da krene napred, prvo se naslonio na zaštitnu ogradu i izgubio dragocene sekunde. Sigurno da je mogao više da prikaže. Ipak, u drugoj etapi Stojnića je boleo stomak i morao je da odustane. Nije mogao da izdrži. Veselinović je takođe odustao. Joksimović i Stojanović su na 90. kilometru imali vremenski zaostatak preko dozvoljenog i sudije su ih skinule sa staze. Ilić je stigao na cilj 15 minuta iza pobednika. Sve u svemu, da nije ovog peha, siguran sam da bi Veljko i na drugom hronometru ušao u top deset i više od toga, ali je formom i tehnikom i ovog puta dozako da se na njega ozbiljno računa – rekao je Pavlović.

Veljko Stojnic