Svečana sednica biciklističkog kluba Raška

Zasluge brojnih laureta

Na godišnjoj svečanoj sednici Biciklističkog kluba Raška dodeljene su godišnje nagrade zaslužnim pojedincima, kolektivima i institucijama i najboljim biciklistima u ovogodišnjoj sezoni.
Vladimir Babić, predsdednik BK Raška osvrnuo se na dosadašnje rezultate i aktivnosti kluba, zahvalivši se svima koji su do sada pomagali razvoju i afirmaciji:
– Bez pravih srpskih domaćina, dobrotvora i prijatelja danas Biciklistički klub Raška ne bi bio to što jeste, a za to ste zaslužni svi vi dragi prijatelji – počeo je razgovor Babić. – Klub se suočavao sa problemima u protekle dve godine. Međutim, i uprkos tome, uspeli smo da istrajemo u željama i vizijima.
Babić je posle oficijelnog dela uručio pehare i zahvalnice trojici vozača BK Raška, Vasiliju Radoševiću, državnom prvaku Srbije u hobi kategoriji, Vuku Čorbiću, kadetu koji je osvojio četvrto mesto u generalnom plasmanu i Veljku Maksoviću. Oni su bili najbolji u minuloj sezoni a među laureatima na svečanosti bili su i biciklisti Marko i Nikola Košanin, Dušan i Stevan Komatović, Veljko Antonijević, Marko Ilić, Dimitrije Filipović, Filip Stojanović i Marko Ilić.
Godišnja Povelja zahvalnosti uručena je predsedniku opštine Raška, Ignjatu Rakitiću, – Opština Raška će uvek biti uz svoje sportiste i omladinu koja na pravi način predstavlja opštinu. Preko Sportskog saveza opštine Raška polako postavljamo klubove na zdrave noge. Sve klubove koji zaslužuju da budu fokus opštine Raška kako bi im se pomagalo, među kojima i Biciklistički klub Raška – istakao je Rakitić.
Mislili su domaćini i na sponzore, sportske saveze i sve one koji su pružili nemerljivu pomoć i podršku klubu. Među nagrađeni su i Zoran Nikolić, predsednik Sportskog saveza opštine Raška, Hazbija Hukić, predsednik Biciklističkog kluba Novi Pazar, Esad Hasanović, državni reprezantivac. Za medijsku pomoć, Nikoli Mihajloviću, sportskom novinaru Radio televizije Kopernikus Raška Branku Biševcu i novinaru „Glasa Srbije“.

PODRŠKA KANCELARIJE ZA MLADE
Uspesi i rezultati BK Raške sigurno da ne bi bili mogući da nije Kancelarije za mlade opštine Raška, Ivane Pejčić i koordinatora Danijele Matović. Karate klub Raška i Mirko Puzović, JP Turističko sportska organizacija Raška i Radenko Cvetić, Kompanija Iva Voda –Akvakom d.o.o Raška, Grafit iz Raške, Goran Babić i kompanija Beli Taxi, predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović, Aleksandra Vantović…