Sve u službi Olimpijskih igara u Riju

Jovana „pali” dvotočkaša

Koferi su spremni, oprema, bicikli, pre svega veliki kotiv i želja srpske olimpijke u MTB Jovane Crnogorac, koja nastavlja pripreme za OI u Rio de Žaneiru. Između dve opcije Kranjske Gore i Kopaonika, Jovana je odbarala srpsku planinsku lepoticu.
Agenda sa treninzima je krcata:
­ -Posle dve nedelje u Beogradu, koje su protekle u treningu i pokušaju da nastavim tempo sa priprema sa Jahorine, ovog vikenda se održava Državno prvenstvo u Niškoj Banji a odmah zatim put me vodi na Kopaonik. Zbog dobre nadmorske visine za mauntin bajk, uslova, odabrala sam baš ovu planinu na kojoj ću da boravim do 3. avgusta. Zadovoljna sam trenutnim radom ali uvek može još. Ne volim da budem kod kuće, zato što moji treninzi najviše trpe, tako da jedva čekam da se premestim na Kopaonik i zategem sve maksimalno – priznala je Jovana.
Ovog puta sa Crnogorčevom na trening kreće i selektor Nemanja Vajs:
­ -Logično da je sve podređeno treningu i radu za Rio. Na Kopaoniku me očekuje težak blok treninga gde će se dosta raditi na specifičnim stvarima. Ovaj put ću imati selektora Nemanju Vajs sa mnom radi boljeg i kvalitetnijeg treninga. Takođe, zanimljiv podatak je što će se za vreme mog boravka na Kopaoniku voziti trka “Tri strane Kopaonika”na maratonskoj stazi, a i vrlo je popularna ne samo za naše bicikliste već i za bicikliste iz susednih država, regiona i Balkana…
Sigurno da će i ona da mi posluži kao sjajan trening. Posle priprema se vraćam u Beograd gde ostajem do 13. avgusta kada me očekuje put u Rio – podsetila je Jovana.
Uz Jovanu Crnogorac, kao debitantkinju na OI i to u klasi MTB, voziće i iskusni Ivan Stević, u klasi drumaša, kome će Rio biti četvrto planetarno takmičenje u bogatoj karijeri.

3, Crnogorac, Jovana, Salcano Alanya, , SRB

3, Crnogorac, Jovana, Salcano Alanya, , SRB