Stojnić Veljko na 3 desetinke od bronze

Stojnić  Veljko na 3 desetinke od bronze, a na 6 desetinki od srebrne medalje na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Gruziji

Stojnić Veljko član biciklističkog olimpijskog tima Srbije osvojio je 4. mesto na hronometarskoj trci na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Tbilisi-ju. Stojnić  je svoju najvažniju trku u dosadašnjoj karijeri odvezao na fantastičnom nivo-u pokazavši da je na pragu velikih rezultata. Od pobednika JOHANSEN-a iz Danske delilo ga je 19,351sek. Drugoplasirani STEIGER iz Švajcarske, trećeplasirani LECAMUS iz Francuske i naš četvrtoplasirani STOJNIĆ odvezli su stazu od 9,6km u jednoj sekundi sa desetinkama razlike, a što se u biciklizmu retko dešava. JOHANSEN +18.723sek iza pobednika, STEIGER +19.011, STOJNIĆ +19.351.

Prosečna brzina  Stojnić-a na relativno ravničarskoj stazi dužine 9,6km koja je sadržala jedan okret iznosila je 44.920km/h.

Dugogodišnji rad Biciklističkog kluba S-Tim iz Sombora, koji zadnjih godina postavlja nove standarde  u srpskom biciklizmu na čelu sa trenerima Markom Sudarićem i Srđanom Omakovićem, urodio je plodom i pokazao da Srpski biciklizam u skorijem periodu uz strpljiv i marljiv rada očekuju medalje na najvećim međunarodnim takmičenjima.

Olimpijski biciklistički tim Srbije na EYOF-u 2015 čine takmičari: Stojinić Veljko, Joksimović Andrija, Veselinović Dušan, Vilim Ivana i treneri Sudarić Marko i Perčić Dejan.

Pored Stojnića u muškoj hronometarskoj trci Joksimović je zauzeo 40.mesto, a Veselinović 68.mesto od ukupno 100 takmičara koliko je bilo na startu.

U ženskoj hronometraskoj trci Ivana Vilim zauzela je solidno 50.mesto od ukupno 68.takmičarki.

U četvrtak 30.07. na programu su drumske trke za obe kategorije.