Stević o OI ciklusu priprema, nastupu u Riju, Trci kroz Srbiju

Zaokružio je Ivan Stević, govoto tri nedelje priprema za OI u Riju koje je odradio u Francuskoj i Belgiji. Najiskusniji Srbin u drumskom biciklizmu, kome će igre u Brazilu da budu četvrte u biografiji, naporno je trenirao i vozio trke u ove dve zemlje. Vratio se u Srbiju, odmah prionuo na nov program rada. Prvo što ga očekuje su Trka kroz Srbiju (od 14. do 19. juna) a odmah zatim i Državno prvenstvo Srbije:
­ -Vozio sam prave trke u Belgiji i Francuskoj. Bilo ih je tri. Imao sam priliku da podignem nivo forme. Što se tiče samog treninga i priprema, odlično su prošli. Prezadovoljan sam jer nisam mogao u ovom delu Evrope da dobijem ono što mi treba. Za sada sve ide svojim tokom – komentarisao je Stević po dolasku u zemlju.
Trka kroz Srbiju se bliži, pobeđivali ste dva puta. A sada?
-Ta trka se uvek označava i jeste prestižna u toku sezone. Sigurno da svi takmičari pokušavaju da daju najbolje od sebe. Osvojio sam je 2011. i 2013. godine, a kako će da bude ovog puta, ne znam. Uvek težim ka vrhu, ali dosta zavisi od vremenskih uslova i ekipa koje dolaze. Nisam siguran za konkurenciju kakva će da bude, a ima i delova staza koje ne poznajem. Teža je nego prošle godine, ali nije nemoguća za pobedu – jasan je nekašadašnji šampion staze.
Razmišljate već uveliko o Igrama, pripremate se, ima li još uvek tog motiva s obzirom da ste „overili“ Atinu Peking i London, a i 36 Vam je godina?
-Svake Igre nose drugačiju energiju i priču. Ove u Riju su kruna karijere i logično je da je želja da se pokažem u najboljem svetlu. Bez obzira što su četvrte, ne manjkam u motivu. Uvek očekujem od sebe mnogo više što je i normalno. Nisam mator, samo iskusan i realan!
Što bi značilo?
-Videćemo posle Igara. Nezahvalno je, pogotovu u sportu kakav je biciklizam da se prognozira rezultat. Ovaj sport je kao lutrija, da li će se poklopiti kockice, da li će biti vreme kako treba, da li ću da se probudim sa dobrim ili lošim nogama. Pravi sportisti znaju o čemu pričam – zaključio je Ivan Stević, srpski olimpijac.

Ivan Stevic