Srbija na skeneru selektora Radomira Pavlovića

Veljko Stojnić može u top 10 na hronometru

Preostalo je još četiri dana do početka Evropskog prvenstva za drumaše u Francuskoj (Plumelek). Od srede, 14. do nedelje, 18. septembra selekcija Srbije koju predvode Dušan Rajović, Veljko Stojnić, Stefan Stefanović, Ognjen Ilić i jedina ženska članica tima Jelena Erić otputovali su sa puno otpimizma. I to ne bez razloga, jer su svi članovi odabranog kvinteta imali odlične sezone i trke tokom godine.
Selektor Radomir Pavlović, po dolasku u Plumelek analizirao je domete
članova srpkog tima:
­ -Prvo, Prvenstvo Evrope je trebalo da se održi u Nici, ali je premešteno u Plumelek, zbog terorističkih napada koji su se desili prethodnih meseci. Sredina u kojoj se održava šampionat je sama po sebi seoska i malo zabačena od velikih gradova. A sve zbog navedenog razloga – osvrnuo se Pavlović prvo na predeo u kome se vozi Prvenstvo.
Domet Veljka Stojnića?
­ -Očekivanja su velika i realna. Stojnić je ove godine dva puta bio u prvih deset na Svetskom kupu u disciplini hronometar. Staza je duga 25 kilometara, dosta brza sa završnicom na brdu od 1,5 kilometra. I sada očekujemo da bude u top deset, iako je prva godina u juniorskoj selekciji.
Jelena Erić?
­ -Debituje u kategoriji seniorki na Evropskom prvenstvu. Dok je bila
juniorka imala je 29 mesto na Evropskom, odnosno na Svetskom osmo mesto pre dve godine. Jelena vozi samo drumsku trku 17. septembra. Verujem da u kategoriji mlađih seniorki može u prvih 30.
Dušan Rajović?
­-Dušan je ove godine na UCI trkama pet puta bio u najboljih deset. U ovoj konkurenciji ako dođe sa grupom može da bude u prvih 20. On je debitant u kategoroji mlađih seniora (do 23 godine), pri tome ima 19 godina i ne treba ga previše opterećivati. Pokazao je da je zalog za budućnost a već drugu godinu boravi u prestižnom kampu Svetske biciklističke federacije.
Ognjen Ilić i Stefan Stefanović?
­ -Ilić da završi trku u juniorskoj kategoriji, Stefanović u mlađim seniorima, da obojica prođu potreban filter – realan je selektor Radomir Pavlović.

13612146_10210093527875836_962441963342843192_n