Srbi na “Velikoj Nagradi – GP Adrije”

Samo Jovanović završio trku

Seniori Srbije vozili su na trci Velika nagrada- Gran pri Adrija ali od njih sedmorice samo je iskusni 34-godišnji Nebojša Jovanović završio. Jovanović je bio 41. sa zaostatkom za pobednikom Antoninom Parinelom (klub GM Europa Ovini) od dva minuta i 18 sekundi. Upravo je dobra vožnja Azura obeležila trku, uz prvo mesto koje je pripalo Parinelu – vreme 4:16,01, na podijum se popeo i zemljak Nikola Gafurini (klub Sanđemini) i Stanislav Bašku vozač BK Minska, svi u vremenu pobednika.
Na žalost, preostali momci iz srpskog tima nisu završili trku, Stevan Klisurić, Ognjen Ilić, Stefan Stefanović, Dušan Kalaba, Dimitrije Žarković Đolai, Marko Danilović. U dresu domaćina Adrije Dušan Rajović takođe nije imao sreće da završi Gran pri.
Ivan Stević, član programske komisije BSS za seniore u izveštaju sa trke, rekao je:
– Realno, staza jeste bila teška baš kao i konkurencija za trenutnu formu većine naših vozača. Bilo je tu defekata i malo loše sreće, ali da budemo iskreni, ne bi to uticalo na krajnji rezultat. To je trenutna naša spremnost i mora da se radi više. Kasnimo u celom procesu. Ipak, dugačka je sezona i ja verujem da će momci doći do zavidnih rezultata tokom ove takmičarske godine. Bitno je da je atmosfera odlična i da je voljni momenat tu – realan je Stević.
Jedini koji je proš kroz cilj iz tabora Orlova je Nebojša Jovanović:
– Pohvalio bih Nebojšu, koji je uprkos lošoj formi, pokazao mlađima sta znači iskustvo i voziti, žargonski rečeno, sa glavom. Malo je falilo da bude u igri za prvih 10. Ova trka je bila samo jedna dijagnoza, gde smo i na čemu treba da radimo u narednom periodu – zaključio je Ivan Stević.