Spisak selektora Radomira Pavlovića za trku u Grčkoj

Veliki Orlići na trci „Aleksandar Veliki“

Radomir Pavlović, selektor Srbije u klasi drumaša, saopštio je spisak juniorskih reprezentativaca za trku „Aleksandar Veliki“ u Grčkoj koja se vozi od 17. do 19. marta. Na spiksu su: Veljko Stojnić (S tim Sombor), Dušan Veselinović (Partizan), Pavle Kalaba (Partizan), Đorđe Đurić (BK Šumadija Aranđelovac), Aleksa Kozoderović (BK Sombor Stefan Sretenović (Borac Čačak)..
– Putujemo narednog četvrtka ili petka zavisi od organizatora i planova. Do sada je trka bila jako zanimljiva organizaciono, ali sada je došlo do malih promena. Zbog teške finansijske situacije domaćin je bio prinuđen da skrati, umesto tri, voziće se dve etape. Nema hronometra. Vozi se u gradiću Kilkis, praktično na pola puta između Dorjana i Soluna. Zajedno sa juniorima i seniorima, uvek vozi oko 200 amatera-mastersa. Trka je jako popularna već godinama unazad. Naš tim
imao je uspeha na dosadašnjim trkama, prošle godine je pobedio junior Marko Danilović, a pre dve godine Dušan Rajović. Prva etapa se posle ravnog dela koji je skraćen, završava na usponu koji je dug 25 kilometara i jako težak, druga je klasična, i start i cilj su u Kilkisu – o svim detaljima će selektor Radomir Pavlović.