Širi spisak selektora Radomira Pavlovića za EJOF

Za Đer konkuriše 12 uzdanica

Radomir Pavlović, selektor Srbije u drumskom biciklizmu odredio je širi spisak od 12 takmičara za odlazak na 14. Evropski letnji festival mladih koji se ove godine održava u Đeru (Mađarska) od 22. do 30. jula.
Na spisku su dečaci i devojčice rođeni 2001. i 2002. godine, dečaci (2001.):
Admir Kolašinac (Trnava Novi Pazar), Veljko Vučićević (Borac Čačak), Nikola Matejić (Šumadija Biro plan Aranđelovac), Desimir Rudinac (Metalac Kvik Kraljevo); (2002.): Teodor Bajević Stanković (Avalski Soko), David Luković (Metalac Kvik Kraljevo), Nermin Ćatović (Trnava Novi Pazar); devojčice 2001: Emilija Đačanin (Jednota Šid), Jovana Radovanović (Jednota Šid), devojčice 2002: Marija Tancik (Jednota Šid), Milica Maksić (BK Sombor), Sara Počuča (S tim Sombor).
Preliminarni spisak Pavlović će da preda na koordinacionom sastanku u sredu, 25. januara u prostorijama Olimpijskog komiteta Srbije. Na skupu će da bude reči o kriterijumu OKS za EJOF, preliminarnim brojčanim prijavama, važnim datutima na izgradnji Misije OKS i planu aktivnosti na kojim takmičenjima će da se ispunjavaju kriterijumi.
Radomir Pavlović, prvi strateg Orlova u komentaru odabranih je rekao:
– Rezultati iz 2016. godine bili su glavni reper za odabir ovih 12 takmičara. Zanimljivo je da ova deca nisu vozila zajedno jer su kategorija mlađih kadeta i kadeta tako da nemaju zajedničkih takmičenja. Nismo konkretno videli na delu sve njih zajedno da bismo odmah mogli da znamo ko je bolji a ko lošiji. Bolji uvid imaćemo posle Festivala mladih u turskoj Konji, kada će upravo svi ovi koji su na spisku da učestvuju. Od njih 12 treba da odaberemo konačnih šest putnika za Mađarsku i EJOF. Razlika u odnosu na prošlu godinu, što me i raduje, je činjenica da ima više devojčica tako da će verovatno i u Đer da ih putuje više – pojasnio je Pavlović.