Sezona Nebojše Jovanovića i planovi u 2017. godini

Zadaci na tri fronta Partizan-OBK-reprezentacija

Iskustvo, veliki motiv i želja da pomogne mladim vozačima su glavne vodilje Nebojše Jovanovića 34-godišnjeg bicikliste koji je imao odličnu sezonu u 2016. Vozač je OBK Beograda poslednje četiri godine, u 2015. obreo se i u Kuvajtu odakle nosi divno iskustvo. Ipak, po povratku u Beograd sačekao ga je dobar ugovor na stolu:
– Posle dve godine provedene u Kuvajtu, ekipa Kuvajt sajkling prodžekt, ove sezone sam odlučio da potpišem ugovor za kontinentalnu ekipu Dare Viator – Partizan i sa njom ću da vozim na međunarodnim takmičenjima, UCI trke. Domaća takmičenja voziću za moj OBK Beograd čiji sam član poslednje četiri godine – komentariše Jovanović
Prošla godina je bila uspešna za Vas?
– Apsolutno. Posle osvajanja vicešampionske titule u drumskoj vožnji,
šampionske u brdskoj i osvajanje titule u generalnom plasmanu kupa Srbije, dobio sam još veći motiv za sledeću takmičarsku godinu koja je počela. Posvetiću se u narednom periodu i nacionalnom timu. Želeo bih da zajedno sa momcima iz reprezentacije izborim normu na naredne Olimpijske igre u Tokiju. Ciljevi su veliki i nadam se uspesima i dobrim rezultatima – jasan je Jovanović.