Selektor Radomir Pavlović o trci “Aleksandar Veliki”

Roman bio najbliži postolju

Orlovi ali i vozači tri kluba iz Srbije Partizana Gobika, Metalca i Borca završili su učešće na tradicionalnoj trci „Aleksandar Veliki“ u Grčkoj.
Najbliži uspehu, prema rečima selektora Radomira Pavlovića, bio je Aleksandar Roman.
Zanimljivo da je Partizanov vozač, ali i nacionalnog tima specijalista za MTB (planinski biciklizam) ali i na drumu se pokazao odličnim. U drugoj etapi na deonici Kilkis-Pikrolimi-Kilkis malo mu je falilo do postolja:
– Roman je bio na korak do osvajanja drugog mesta u drugoj etapi, samim tim domogao bi se i pobedničkog postolja u generalnom. Stvarno je odlično vozio ali su turske i grčke ekipe, radile protiv našeg vozača. Samim tim, uspeli su da ga, žargonski rečeno, izbace iz ritma i udalje od najbolje trojke – komentarisao je selektor Radomir Pavlović.
I ostali Orlići pokazali su dobra izdanja:
– Ušli smo u taj režim trka u kojoj je bila jaka konkurencija, štaviše, juniori su vozili zajedno sa seniorima. On naših, u prvoj polovini bili su Marko Danilović i Veljko Stojnić. Bili su u begu prvih 40 kilometara kada su ih dostigli i tada se iz grupe izdvojio Aleksandar Roman sa jednim vozačem iz Grčke. Oni su imali prednost sve vreme do dva kilometara od cilja kada su ostali vozači stigli. U samom finišu trke, mladi Veljko Stojnić je pomagao, navlačio da tako kažem da bi kolega Roman mogao da sprinta etapu. Ipak, malo je nedostajalo. Takođe, Dušan Kalaba je bio na odličnoj poziciji. Ipak, sada je krenuo ranije u sprint i pred ciljem je izgubio brzinu a samim tim ga je prošlo dosta takmičara – kaže Pavlović.
Trka je bila zahtevna, potvrdio je to i Pavlović:
– Pre svega veoma brza na stazi sa puno uspona i padova, valovita, zahtevna odlična i za trening i za trkanje. Startovalo je 120 vozača u prvoj grupi je ostalo do cilja svega 28 vozača. U prvoj grupi u vremenu pobednika je došao Veljko Stojnić, Dušan Kalaba, Nebojša Jovanović, Stefan Stefanović, Dimitrije Žarković Đolai, Stevan Klisurić i Nikola Gvozdenović. Klisurić je po meni bio otkrovenje jer je debitovao, zapravo upao umesto Nikole Kozomare koji zbog bolesti nije ni putovao. Sa dva minuta zaostatka bio je Dušan Veselinović, sa pet minuta u drugoj grupi bili su Marko Danilović, Nikola Gvozdenović i Ognjen Ilić. Dušan Rajović je odustao na pola druge etape, loše se osećao – preneo je Pavlović.
Pobednik druge etape tradiconalne trke „Aleksandar Veliki“ je Jorgos Boglas (2:26,46) iz kluba Kromos, za njim i Jorgos Stavrakis (2:26,47) dok je treći štošericu zaustavio Emanuele Orfanudakis (2:26,47) obojica iz kluba Talos.