Selektor Radomir Pavlović o sezoni na drumu

Trio – kao zalog za budućnost

Reprezentativna sezona na drumu je gotova, zvanično sa Svetskim prvenstvom u Dohi na kome je Srbija imala jedno sjajno 18. mesto Dušana Rajovića (mlađi seniori), Jelena Erić je bila 24 (elita), a Veljko Stojnić bio 29. na hronometru u konkurenciji juniora. I ostali, Kalaba, Stefanović i Ilić imali su plasman.
Ta stranica je zatvorena, u jeku je, žargonski rečeno „prelazni rok“ kada će pojedini od navedenih reprezentativaca Srbije ostati u istim ili naći nove klubove za narednu sezonu. Za to vreme, selektor Radomir Pavlović, napravio je presek cele takmičarske godine:
– Imamo mlade vozače u koje treba ulagati i to se pokazalo kao pravi recept i jedini sa kojim možemo da imamo napredak. Pre svega tu mislim na Veljka Stojnića, Jelenu Erić i Dušana Rajovića. Troje prvih vozača koje bih izdvojio, visokog su ranga – podseća selektor Pavlović da je za pomenutim tercetom rezultatski odlična godina.
Takođe, o talasu takmičara koji su se nametnuli, stoji na listi i ime
Aleksandra Romana?
– Kod seniora Aleksandar Roman je da kažem i pored planinskog, jako dobar i u drumskom. On je još jedan od tih mladih sa kojim treba raditi i očekivati još bolji rezultat. Realnost je, na žalost takva, da ako do 22, 23 godine na napravite ništa a desi se da odete u pro tur, mislim da je tu kraj napretka. To nije moja filozofija, već samo činjenica.
Uz Romana, selektor je istakao i one na koje treba da se baci fokus:
– Zanimljivi su Dušan Kalaba, Milan Dragojević, kojima je takođe potrebna puna podrška, oslonac svih nas i klubova i iz selekcije. ovaj..
Osvrt na rezultate?
– Vrlo uspešna godina. Postigli smo nešto što jako dugo nismo imali. Tu pre svega mislim na šest plasmana sa Svetskom prvensvtu. U mojoj dugogodišnjoj karijeri se nije dogodilo da od šest vozača svi uzmu plasman. I da njih troje budu u prvih trideset na planeti. U redu, imali smo jednog Gajičića koji je bio osmi, Nikačevića sedmi ali su oni bili jedini – zaključio je selektor Radomir Pavlović.

radomir-pavlovic-2