Selektor drumaša Radomir Pavlović o planu rada i pripremama

Hvatanje zaleta u Baru

Lagano se privode kraju planovi priprema selekcije Srbije u klasi drumaša. Momci su trenirali u svojim klubovima, a poslednje nedelje januara svi će se okupiti na jednom mestu kada počinju obaveze u nacionalnom timu.
Selektor Radomir Pavlović na pripreme je pozvao 18 vozača u konkurenciji juniora i seniora, ali u međuvremenu i dao predlog rada za period januar i februar:
– Do usvajanja godišnjeg plana na Skupštini Biciklističkog saveza Srbije koja bi trebalo da bude početkom februara, radićemo po privremenom planu. Predviđeno je da na zimske pripreme na moru krajem januara putuju juniori i seniori. Seniori dalje nastavljaju učešće na međunarodnoj trci na Kritu. Za to još uvek čekamo potvrdu organizatora – kaže Pavlović.
Već je postala tradicija da krajem prvog meseca u godini kada su temperature u gradu u minusu, „pobegnete” u toplije krajeve, na crnogorsko primorje?
– Polazimo 25. januara u Bar, junior Veljko Stojnić otvara sezonu i prvi će da bude na stazi. Odmah za njim 30. januara dolaze i ostali juniori, ali i mlađi seniori (do 23 godine) i seniori. Boravićemo u staroj bazi do 18. februara kada nas čekaju putovanja i prve trke.
I to je utanačeno?
– Jeste, barem ova prva meta, a to je etapna trka na Kipru „Internacionalni tur severnog dela” koja počinje 23. februara i traje do 26. istog meseca. Za dalje vožnje i velika takmičenja, o tom potom – zaključio je strateg Orlova Radomir Pavlović.

SPISAK REPREZENTATIVACA

SENIORI-ELITE: Nebojša Jovanović (OBK Beograd), Nikola Kozomara (Partizan Beograd), Marko Danilović (Borac Čačak), Stefan Stefanović (Borac Čačak), MLAĐI SENIORI: Dušan Rajović (Metalac Kraljevo), Dušan Kalaba (Partizan Beograd), Milan Dragojević (Metalac Kraljevo), Aleksandar Roman (Partizan Beograd), Andrej Galović (Partizan Beograd), Dimitrije Žaković Đolaji (Metalac Kraljevo), Ognjen Ilić (Partizan Beograd), JUNIORI: VeljkoStojnić (S Tim Sombor), Dušan Veselinović (Partizan Beograd), Aleksa Kozoderović (BK Sombor), Pavle Kalaba (Partizan Beograd), Đorđe Đurić (Šumadija Aranđelovac), Nemanja Stojanović (Metalac Kraljevo), Stefan Sretenović (Borac Čačak).