Selekcija Srbije otputovala na pripreme u Bar

Orlovi stižu u etapama

Selekcija Srbije u drumskom biciklizmu polako se kompletira na pripremama u Baru. Put Primorja juče su iz Beograda pošli Nebojša Jovanović, Aleksa Kozoderović, Đorđe Đurić, Dušan Veselinović, Nikola Kozomara, Ognjen Ilić i Aleksandar Roman, a poveo ih je trener Dejan Perčić. Direktno u Bar stiže i drugi trener Zoran Živković.
Selektor Radomir Pavlović zbog privatnih obaveza nije otputovao sa ekipom. Šta je u planu da se radi i ko će sve osd vozača da trenira, objašnjava upravo šef struke Pavlović:
– Imao sam privatnih problema, ništa strašno, tako da ću selekciji da se priključim naknadno. Verujem posle Skupštine saveza, dakle posle 5. februara. Takmičari dolaze u etepama, iz prestonice su pošli Jovanović, Kozoderović, Đurić, Veselinović, Kozomara, Ilić, Roman i trener Dejan Pejčić. Braća Dušan i Pavle Kalaba dolaze iz Bosne i Hercegovine. Na pripremama su već Marko Danilović, Stefan Stefanović, Stefan Sretenović, Milan Dragojević, Dimitrije Žarković Đolai, Nemanja Stojanović. Podsetio bih da je Veljko Stojnić već od 25. januara u  Crnoj Gori, a ovih dana dolazi i jedna dama Jana Jolović – potanko će o svemu Pavlović.
Ipak, u ekspediciji Orlova nema dvojice Dušana Rajovića i Andreja Galovića?
– Dušan Rajović je bio na pisku pozvanih, ali zbog obeveza prema novom timu za koji vozi, slovenačku Adriu, morao je da odustane. Što se tiče Galovića, dečko je zbog zdravstvenih problema morao da ostane u Srbiji, a na njegovo mesto došao je Nikola Gvozdenović. Ekipa će da radi pod mojim nadzorom, te tandema trenera koji su u Baru Perčićem i Živkovićem, ali i u skladu i dogovoru sa planom njihovim klupskih šefova struke.
Zbog jako niskih temperatura niko od momaka gotovo da i nije trenirao, kreću on nule?
– Program priprema je da se prvo uradi dobra baza. Zašto. Momci ili nisu uopšte ili su samo malo trenirali na biciklu zbog velikog minusa koji je bio u januaru i februaru. Vreme je bilo jako loše i nisu mogli da urade baš taj bazni deo. Sad moraju maltene od početka sa prilagođavanjem. Nisu izlazili na stazu. Takođe i virus gripa pokosio je dosta takmičara. Sve to uticalo je da ne mogu adekvatno da se pripreme. Mislim da će sve da bude kako treba i da će do prvih trka prava osnova da se napravi – uverava Pavlović.

UVERTIRA JUNIORIMA ZA KUPOVE NACIJA

Miks selekcije Srbije u kojoj su seniori, mlađi seniori i juniori i zajednički treninzi, prema rečima Radomira Pavlovića, najviše idu u rok službu mlađih:
– Sigurno da će grupa juniora dosta da izvuče iz svih ovih treninga i priprema. Biće to pre svega iskustvo za sve njih, a u susret svim kupovima nacija koje će da voze ove sezone.