Šampionka u MTB klasi odradila prvu nedelju priprema u Alanji

Jovana Crnogorac uživa u treninzima

Prošla je već jedna nedelja i to vrlo brzo kako najbolja srpska takmičarska u planinskom biciklizmu Jovana Crnogorac, trenira u Turskoj u Alanji. Prvi utisci su pozitivni. I što je još zanimljivije, Jovana trenira i vozi po 120 kilometara sa muškim kolegama iz Rusije i Ukrajine:
– Većinu treninga radim sama zbog specificnosti. Međutim išla sam već jednom sa momcima iz ukrajinske i ruske ekipe zajedno. To mi je sjajno i odgovara mi u ovom periodu gde treba da vozim što duže. Nekad te vožnje i ne moraju da su previše naporne pa kad idem sa muškarcima tako i bude. Imam ceo dan zavetrinu i odličan trening – zadovoljno zvuči Jovana.
Trenirate i po više sati dnevno?
– Kada su neka brda i duže deonice više volim da sam sama i diktiram sama tempo. Jako sam zadovoljna kako sve za sada ide, pogotovu moj lični osećaj na biciklu. A posle Rija ga dugo nisam imala. Volim kada sednem na bajk i imam četiri do pet sati da vozim, ne gledam na sat nego vozim kuda me put i mašta navedu. To su uglavnom zavučeni putevi sa malo saobraćaja, brda od po 20 kilometara sa divnim pogledom, okolinom, prirodom.
Jedna sedmica je već za Vama, ostaje još mesec dana rada?
– Skoro već dva bloka od po četiri dana su gotova. Vreme je idealno za ovo doba godine, 15 stepeni Celzijusovih je prosečna dnevna temperatura. Čekaju me još četiri naporne nedelje u kojima ću imati dosta mešovitih treninga. Ovo je baza gde je najbitnije napraviti veliku kilometražu. Takođe moram i da se pripremim za trku koja je već krajem februara – istakla je Crnogorčeva.