Raport trenera Dejana Perčića sa priprema iz Bara

Odlični treninzi Orlova

Odlazili su u etapama na crnogorsko primorje, u Bar kako bi „pripremili noge“ za trke u novoj sezoni. A kalendar trka je, već po pravilu, popunjen od početka marta sve do novembra. Najbolji drumaši Srbije u kategoriji juniora, mlađih seniora i seniora od 25. januara kada je prva grupa pošla, borave u Crnoj Gori.
Pod dirigentskom palicom Dejana Perčića, koji se 30. spustio na primorje, Orlovi su vredno radili i sada im je preostalo još tri dana do povratka u Srbiju i prvih provera na trkama. Istina, u Baru su po danima dolazili i treneri Marko Sudarić, Zoran Živković, Radiša Čubrić, te bivši as Ivan Stević, koji je jednu sedmicu proveo sa nacionalnim timom…
Dejan Perčić, koji ostaje sa momcima do kraja ovog ciklusa treninga preneo je utiske:
– Juniori, veći deo njih se vratio u Srbiju, među njima su Veljko Stojnić koji je već u UCI kampu u Švajcarskoj, potom Dušan Veselinović, Aleksa Kozoderović i Stefan Sretenović. Od onih koji su ostali tu su Nemanja Stojanović, Pavle Kalaba i Đorđe Đurić. Kada govorimo o seniorima, još uvek su u Baru Milan Milivojević, Nikola Kozomara, Nebojša Jovanović, Dušan Kalaba, Marko Danilović, Stefan Stefanović, Goran Antonijević, Aleksandar Roman i Ognjen Ilić. Vozači Dimitrije Žarković Đolai i Milan Dragović, koji je imao teži pad, ali ništa strašno, uputili su se pravo na Kipar gde će da voze prvu internacionalnu trku – potanko će Perčić.
– Generalno, stvarno sam zadovoljan. Prvo, vreme je lepo, služi nas od
početka priprema, temperatura od nekih 18 stepeni Celzijusovih. Možda smo samo tri treninga uradili do pola zbog kiše, ali to je zanemarljivo. Što se ostalih stvari tiče, nismo imali baš nikakvih problema, padova i slično.
Do kraja je ostalo samo tri dana?
– Nekako kao da su proletele ove tri nedelje. Momci zaista zaslužuje sve pohvale, a treninzi su baš bili naporni. Do kraja nas još očekuje jedan slobodan dan, i to na Sretenje, a onda imamo još dva teška treninga. U četvrtak vozimo tri i po sata, u petak je šlag na torti i dobrih pet sati napora – zaključio je Dejan Perčić.