Raport Dušana Rajovića iz kampa u Iglu

Dusan Rajovic 1Red rad i disciplina

Osetio je prošle godine , tada kao junior sada kao mlađi senior u klasi drumaša, šta znači raditi i pripremati se u kampu u Švajcarskom gradu Iglu. I ove, Dušan je dobio pozivnicu od čelnika UCI da do juna boravi na istom mestu i vozi trke u okviru kupova nacija i na velikim međunarodnim takmičenjima.

-Ovde se sjajno radi, sve je na visokom nivou i profesionalno. Glavni treneri su Žan Žak Henri, Aleandro Tablar Gonzales, ali postoji još dosta stručnjaka u štabu. Za sada je nas desetorica vozača, Antonija Barać iz Bosne i Hercegovine, Andrej Petrovski iz Makedonije, momci iz Čilea, Paname, Brazila Argentine… Dan nam počinje u 7 časova ujutru, prepodnevni trening rezervisan je za vožnju na drumu, popodnevni za teretanu, a veče se završava sastankom – zadovoljno je zvučao Rajović, koji će prvi test imati na trci u Francuskoj, a u aprilu, voziće svetske klasike za mlađe seniore, a kao jedna od glavnih meta označen je čuveni Tur of Flanders.

-Veliki izazovi su preda mnom, ali koliko su mi važne te trke, toliko se ozbiljno pripremam i za Trku kroz Srbiju i državno prvenstvo – podvukao je Rajović.