Prvi dan 10. trke Beograd Banjaluka

Ukrajinci na podijumu
Rajović odličan sedmi

Prvog dana Trke Beograd Banjaluka vozila se deonica od Beograda preko
Obrenovca, Šapca sve do Bijeljine. Triumf je ostvario Ukrajinac Vitalij Buts (2:39,38), drugo mesto takođe je pripalo Ukrajincu Oleksandru Surutkoviču (2:29,38), treći je štopericu zaustavio Raman Ramanau iz Belorusije u vremenu prve dvojice.
Najbolje kotiran srpski takmičar bio je Dušan Rajović, vozač Metalca iz Kraljeva koji je zauzeo 7. mesto u vremenu 2:39,42… Klupski kolega Nikola Kozomara bio je 10. (2:39,50), Ivan Stević (Partizan) odmah iza njega (2:39,50). Jovan Zekavica iz čačanskog Borca bio je na koti 14 u vremenu Kozomare i Stevića.
Isti rezultat i 21. mesto imao je Marko Stanković (OBK Beograd), odnosno Milan Dragojević (Metalac), 23. Miloš Borisavljević (Metalac) stigao je kao 25.
­ -Momci su od početka startovali jako. Već u Bariču, posle 20 kilometara otišla je u beg jedanaestorka među kojima je od naših bio Dušan Rajović. Ti momci su bežali do samog cilja. Imali su maksimalnu prednost od 1 minuta i 50 sekundi. Grupa ih je na cilju sve više sustizala i na poslednjem kilometru imali su prednost od 15 sekundi. Dušan Rajović je bio sedmi na kraju što je veliki uspeh iako je imao peh. Uleteo je u rupu na putu, lanac mu je spao, zaglavio se između
zupčanika i rama. I u takvim okolnostima uspeo je da završi trku– komentarisao je Saša Gajičić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije.

Druga etapa, vozi se od Teslića preko Doboja i Dervente do Banjaluke u
dužini od 185 kilometara.

Beograd Banjaluka