Pripreme za završne testove u Iglu

Jana i Veljko sutra na ispitu

Nema predaha za Veljka Stojnića i Janu Jolović, dvoje mladih Srba koji borave UCI kampu u švajcarskom Iglu. Bez obzira što su stigli u subotu, danas su već odradili nekoliko jakih treninga ali i prve pripreme za testiranja koja su sutra.
Upravo će ti rezultati da daju konačan odgovor da li će Stojnić i Jolovićeva biti ti pikovi iz naše zemlje koji će i na leto da se vrate u ovaj kamp i nastave da voze i treniraju za internacionalnu ekipu koja bira samo jabolje mlade talenta iz celog sveta.
O prvim impresijama Veljko Stojnić juče je raportirao u telefosnkom razgovoru:
– Sve je kako sam i očekivao, na vrhunskom nivou. Organizacija je dobra, treneri takođe. Za sad smo imali dva drumska treninga, koja su bila priprema za testiranje koje će biti u ponedeljak. Nadam se da ću biti da budem u 12 najboljih kako bih bio izabran za boravak ovde i u narednom krugu, tokom leta – kaže Veljko.
Kakvi su ti testovi, šta se uzima u obzir?
– Koliko je meni poznato, radićemo 6 sekundi test, potom 30 sekundi test i 4 minuta. Tu će se gledati maksimalne, odnosno prosečni vati. Nije uopšte naivno.
Šta kažu treneri?
– Još uvek je rano za bilo kakve ocene, a i ima nas baš dosta. Ipak oba mentora, treneri Alejandro Žak Žake i Skot Bagden su zaista sjajni i čast je što sam ovde i radim sa njima – poručio je reprezentativac Srbije, koji je juče zajedno sa koleginicom Janom Jolović imao i prve sastanke sa ostalim vozačima i čelnicima UCI federacije.