PREDSTAVNICI BICIKLISTIČKOG SAVEZA SRBIJE UČESTVOVALI NA BALKANSKOM KONGRESU

Predsednik Banović i generalni sekretar Gajičić učestvovali su na godišnjem okupljanju balkanskih zemalja na Balkanskom kongresu održanom u subotu 14. februara u Solunu. Sumirani su rezultati rada u 2014. godini i konstatovano je da je biciklizam kao sport poslednjih godina u progresu na teritoriji Balkana, da je uspostvaljena dobra regionalna saradnja zemalja, a da u svom radu i razvoju ima veliku podržku Evropske i Svetske biciklističke federacije.

Srbija je pohvaljena kao domaćin za odličnu organizaciju Balkanskih šampionata u svim kategorijama za 2014. godinu a koje je sproveo biciklistički klub „Železničar“ iz Niša. Usvojeni su predlozi da se Balkansko prvenstvo za 2015. godinu u seniorskoj kategoriji održi u Bosni i Hercegovini a da Turska organizuje prvenstva za mlađe kategorije.

Tačne termine definisaće tehnička komisija u najkraćem roku. Razmatrane su mnogobrojne teme među kojima i inicijativa organizovanja većeg broja takmičenja u vidu regionalne – Balkanske Lige, sa akcentom na mlađe kategorije .