Podijum za Jelenu Erić u Belgiji

Treće mesto na GP „Dotanjs”

Jelena Erić odlično vozi u dresu slovenačkog BTC Sitija. Nagrada je
stigla, treće mesto i podijum na trci svetskog tura „Dotanjs” u Belgiji. Kraljevčanki je pripalo treće mesto, iza pobednice Žolijen D Ore iz Belgije, dok je druga kroz cilj prošla Australijanka Kloe Hosindž.
– Ovo jeste veliki uspeh za mene, prvo postolje na svetskom UCI turu u Evropi. Stigla sam u vremenu pobednice iako je u sprintu bilo čak 70 devojaka od ukupno 160 takmičarki koliko ih je bilo na startu – bio je komentar Erićeve.
Trener u Metalcu Radiša Čubrić bio je oduševljen:
– Postolje je Jeleni došlo u pravi čas posle niza pehova na trkama gde joj staza odgovara. Jelena je na nekoliko od njih pokazala sjajnu formu ali rezultat je izostao zbog pada ili defekta. Takođe, srećan sam jer sam ovaj vikend proveo sa Jelenom u Belgiji i video i rezultat našeg dugogodišnjeg zajedničkog rada.
Zahvalni smo ekipi BTC Sitija koja pruža Jeleni šansu na Svetskim kupovima i trkama u svetskom turu. Na manjim takmičenjima, onim niže kategorije ona će da vozi u dresu Metalca – podsetio je Čubrić.
Dan ranije na čuvenom klasiku „Trka oko Flandrije” Jelena je, prema rečima Čubrića, radila puno za liderku BTC tima Poljakinju Evgeniju Bujak i završila je oko 90 mesta, ali zbog ograničenja vremena, skinuta je u poslednjih 10 kilometara.