Osam medalja za juniore i kadete iz Turske

balkanijada_turskaU turskom gradu Edirne minulog vikenda održana je biciklistićka Balkanijada za kadete i juniore. Srbiju je na ovom takmičenju predstavljalo 10 takmičara a osvojeno je osam medalja. Na pobedničko postolje popeli su se – kadeti: Andrija Joksimović (1. mesto drumska trka), Veljko Stojnić (1. hronometar) i Ivana Vilim (3. drum). Juniori: Dimitrije Žarković – Žolaj (1. hronometar), Milica Rakić (2. drum i 2. hronometar), Jana Jolović (3. drum i 3. hronometar). Ekipu su vodili Predrag Prokić i Dejan Perčić, treneri kadeta i juniora.

-Prvenstvo Balkana u biciklizu za mlađe kategorije bilo je veoma uspešno za naš nacionalni tim s obzirom da juniorima predstoji Svetsko prvenstvo u Ričmondu. Šestoro takmičara se oktilo medaljama što je dobar rezultat, a ovo je bilo jedno od najmasovniji takmičenja jer su učestovale sve zemlje Balkana – rekao je Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije.

Prvi čovek BSS veli da je Dušan Rajović opravdao povederenje odlaskom u Švajcarsku na pripreme a sve u sklopu predstojećeg SP u Americi.

-Dušan Rajović koji uspešno završava pripreme u UCI kampu u Švajcarskoj gde je na trci 2.1 kategorije, u drugoj etapi zauzeo drugo mesto a u trećoj etapi je pobedio. To je dobar znak pred predstojeće Svetsko prvenstvo jer je on od takmičara od koga očekujemo plasman u sam vrhu svetskog juniorskog krema.