Orlovi na trci GP „ADRIA“ u Sloveniji

„Kam bek” iskusnog Jovanovića

Selekcija Srbije, Marko Danilović, Nebojša Jovanović, Stefan Stefanović, Marko Stanković, Goran Antonijević, Andrej Galović, Ernad
Beganović i Elvedin Ćatović, učestvovala je u jednodnevnoj trci Gran pri „Adria“ u Novom Mestu. Ekipa je bila kombinovana, učestvovali su mlađi seniori (do 23) i seniori. Trka je bila duga 174 kilometara, zahtevna i na pretežno brdskoj stazi.
­ -Danilović, Stefanović, Jovanović i Stanković bili su sa vodećima do
145 kilometra kada se na poslednjem brdskom cilju, izdvojila grupa od 15
takmičara u kojoj je bio i Danilović. Danilovićevu grupu su stigli na 155 kilometru kada je ušla u poslednja četiri kruga u Novom Mestu. Već na 160, ponovo su se iz grupe izdvojila tri takmičara: Rogina iz Adrije, Pjerpaolo iz Vini Fantini i Danilović iz Srbije. Usledila je odlična vožnja super trojke i beg koji je obećavao postolje. Ipak, na samo kilometar i po pre cilja, su uhvaćeni. Na cilju prva tri mesta u sprintu osvojili su italijanski takmičari. Danilović je bio 41, Stanković 63, Jovanović 65 i Stefanović 66. Pored nacionalne ekipe
Srbije, vozio je i Metalac iz Kraljeva. Iz ovog tima, Borisavljević je zauzeo 23. mesto u sprintu, dok ostali nisu završili takmičenje – cenio je selektor Pavlović.

Selektor je izneo i jednu novinu iz štaba Orlova:
­ Po dogovoru, kapiten je bio iskusni Jovanović koji godinama nije vozio u reprezentaciji, ali ima ogromno iskustvo sa velikih takmičenja. Lider ekipe je bio Danilović i njegovo je bilo da se što bolje sačuva do poslednjih 40 kilometara u čemu su mu pomogli Stefanović i Jovanović. Ovog puta je Srbija za malo izgubila pobedničko postolje – istakao je Pavlović.
Danilovic 1 Novo mesto