Orlići na Kupu nacija u Terezinu

Juniorska ekspedicija Srbije otputovala je u Češku, gde će od 5. do 8. maja da vozi na Kupu nacija ­ Trka mira. Selekciju predvodi Radomir Pavlović sa pomoćnikom i kooordinatorom za mlađe selekcije Dejanom Perčićem. Na put je pošla šestorka u sastavu Veljko Stojnić, Dimitrije Žarković­-Đolai, Andrija Joksimović, Dušan Veselinović, Ognjen Ilić i Nemanja Stojanović.
Trka se vozi u okolini grada Terezina, voze se četiri etape, od toga jedan pojedinačan hromonetar i tri drumske trke ukupne dužine 372, 5 kilometara.
-To je jedna od najvećih trka u svetu u juniorskoj konkurenciji. Ujedno, na tom Kupu nacija učestvovali su gotovo svi sadašnji seniorski šampioni i Evrope i sveta, sam krem u biciklizmu. Upravo je ova trka najbolji reper za rezultate u seniorskoj, pravi filter za budućnost. Učestvuju svi najbolji vozači sa Starog kontinenta, Austrijanci, Rusi, Norvežani, Česi, Danci, Italijani…. Na tim Kupovima se sakupljaju bodovi za ukupan plasman zemalja na svetskoj rang listi.
Dušan Rajović je prošle godine na hronometru bio treći, što je sigurno jedan od boljih rezultata. Sada imamo Veljka Stojnića, koji je jako dobar u ovom elementu i može da ponovi rezultat – istakao je Saša Gajičić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije.

Veljko Stojnic

Kadeti traže šansu u Jevičku

Istovremeno sa starijim kolegama, startovaće i kadeti Srbije na Trci mira u Češkoj, ali u gradu Jevičko (6. do 8. maja). Trka traje tri dana, vozi se jedan prolog, jedan hronometar i tri drumske trke.
Pod dirigetskom palicom trenerskog dvojca Bajrama Kolašinca i Lazara
Dimitrijevića, trku će da voze Đorđe Đurić, Aleksa Kozoderović, Stefan
Sretenović, Admir Kolašinac, Nikola Matejić i Lazar Dedić.