Održan upravni odbor BSS

Imenovana programska komisija

Upravni odbor Biciklističkog saveza Srbije održan je juče, a na sednici je usvojeno nekoliko važnih tačaka. Imenovane su programske komisije za rad u drumskom odnosno MTB (planinskom) biciklizmu, sudijska komisija, potvrđene još neke čelne funkcije, na kraju i usvojen kalendar takmičenja za 2017. godinu Saša Gajičić, generalni sekretar BSS o pojedinostima sa sastanka rekao je:
– Pre svega bitna stvar je da je imenovana nova sudijska komisija koja će se baviti pitanjima arbitraže na svim takmičenjima u Srbiji. Članovi su Marko Živanović, naš internacionalni sudija, Nikola Jakovljević, sa licencom Elit i Mihajlo Rokvić, koji je prethodnih godina dao izuzetno veliki dorinos radu – nabrajao je Gajičić.
Važna stavka vezana za drumski i MTB biciklizam je ustanovljenje sistema rada baziranog na programskoj komisiji:
– Odabrali smo programsku komisiju koja će se baviti radom svih kategorija različitih disciplina. Za predsednika programske komisije i kooordinatora za drumski biciklizam je izabran Radomir Pavlović, Ivan Stević je zadužen za rad sa seniorskom kategorijom, Dejan Perčić za rad sa kadetskom kategorijom, Marko Sudarić za juniore, Zoran Vukosavljević za poletarce i najmlađe kategorije. U kategoriji MTB, Nemanja Vajs je zadužen za MTB ženski biciklizam, Eduard Župan
za rad MTB muške selekcije, Slobodan Radovanović za rad sa mlađim ženskim kategorijama, ispod 17 godina i za drum i za MTB, Aleksandar Marić za koordinatora za sve MTB kategorije. Dragan Nikolić je sportski direktor za planinski biciklizam, dok će Biljana Marić biti zadužena za sve ženske kategorije. Cilj je da se više ljudi uključi u rad kako bi bio sveobuhvatniji a ne kao što je to bio slučaj prethodnih godina. Do sada su jedan ili dva čoveka bili na tim i takvim zadacima. Ovako će sigurno da bude i bolje, kvalitetnije – istakao je Gajičić, kome je na UO potvrđena funkcija generalnog sekretara.

NOVA TROJKA U ČLANSTVU

Prema rečima Gajičića, u članstvo BSS primljena su tri nova kluba:
– Novi članovi su Ares iz Beograda, Jing Jang iz Vršca i Stari Vlah iz Ivanjice. Uz to, usvojen je kalendar takmičenja, a pre prvog, odlučićemo koja će se bodovati za Kup Srbije…