Nedelja 21. avgust u znaku državnog prvenstva u Valjevu

Zetva bodova za Brdsko i Kriterijum

Biciklisticki klub Boba iz Valjeva i Biciklisticki savez Srbije i ovog vikenda imace pune ruke posla. U nedelju, 21. avgusta, u gradu na Kolubari vozice se Drzavno prvenstvo Kriterijum Valjevo 2016- Memorijal porucnika Sinise Radica i porucnika Zeljka Savicica odnosno Brdsko drzavno prvenstvo Divcibare 2016.
Za Kriterijum vozice sve uzrasne kategorije od poletaraca i poletarki (5 i 6 krugova), do elite i mladjih seniora koji ce spustiti zavesu na pozornicu (32 kruga). Start trke je u 15,30 casova na Trgu Prote Mateje Nenadovica. Sve kategorije se boduju  za pojedinacno Drzavno prvenstvo u Kriterijumskoj disciplini.
Istog dana na potezu Valjevo-Divcibare (start u selu Krcmar) vozice takmicari koji ce u borbu za bodove za Brdsko Drzavno prvenstvo. I u ovoj trci ucesce su uzele sve kategorije, poletarci koji prvi izlaze na “boriliste” na deonici od 2,5 kilometara. Vec po tradiciji ali i pravilima, poslednji voze seniori deonicu od 10 kilometara…
Sve kategorije se boduju za pojedinacno Drzavno prvenstvo u Brdskoj disciplini. Shodno pravilniku Kupa Srbije, osvojeni bodovi se takmicarima racunaju za pojedinacni generalni plasman Kupa Srbije.