Metalac završio i treću etapu oko Severnog Kipra

Čubrić: Solidne vožnje, mladi stiču iskustvo Tim Metalca iz Kraljeva broji već treću etapu na „Trci oko Severnog Kipra”. Tim trenera Radiše Čubrića kaže da su od prve i najduže vožnje na stazi od 185 kilometara, njegovi takmičari bili solidni. Pobednik prve i treće etape, ujedno i vodeći u generalnom plasmanu je Turčin Ahmet Orkan (vozač Konje).
– Prva i najduža etapa posle 185 kilometara završila se pobedom najboljeg turskog sprintera Ahmeta Orkana ispred Ukrajinca Količa iz ekipe Kols i Kazahstanca Giniča iz tima Astane. Iskreno, mnogo više se očekivalo od vozača iz Pro kontinental ekipe Viljer koji su stigli pravo sa jakih trka iz Italije.
Međutim, Ukrajinci i Kazahstanci su kontrolisali celu trku od starta, koja je bila baš teška zbog jakog vetra i to na delovima bočno gde se grupa brzo pocepala. Naši vozači su solidno odvezli i svi su je završili. Najbolje plasirani bili su Dimitrije Žarković Đolai, Antonio Barać i Srećko Đolić oko 50. mesta – komentarisao je trener Radiša Čubrić prvi dan, a potom se osvrnuo i na naredna dva:
– Vožena je i etapa od 163 kilometara sa više brda a pobedu su odneli Španci iz Pro kontinental tima Viljer Triestina. Na najviši stepenik podijuma popeo se Amageta ispred zemljaka Rodrigeza. Antonio Barać je i na ovoj deonici vozio odlično i došao sa grupom od 30 vozača. Pretposlednjeg dana organizator je odlučio da promeni trasu, zbog opasnosti i lošeg dela puta koji je izuzetno uzan.
Od 140 vozača startovalo je 120. Baš kao i u prvoj etapi, i sada je prvi štopericu zaustavio Turčin Ahmet Orkan, koji čuva žutu majicu pre poslednje etape koja je na programu danas. Ponovo je trojka Barać, Đolić sada i pojačanje Metalca Ponoramenko korektno vozila. U svakom slučaju, sve ovo najviše će da posluži mladim vozačima za sticanje potrebnog iskustva – zaključio je Čubrić.