Jelena Erić produžila na pripreme u Španiju

Tenerife daju snagu

Prošlo je samo nekoliko dana od raporta Jelene Erić sa priprema u novom klubu BTC Siti iz Ljubljane, a ova Kraljevčanka se otisnula sa delom ekipe u Španiju na Tenerife. Bez obzira što je ritam ubitačan, najuspešnija srpska takmičarka u drumskom biciklizmu svesna je da mora i ove sezone dobro da „zagrebe” jer je čekaju velike trke u Svetskom turu.
– Na pripremama smo na Tenerifama. Tu smo već nekoliko dana i sve teče po planu. Pre toga smo bili na kampu u Istri sa timom, upoznavanje sa ostatkom, sastanci, a imamo i nove devojke. Sjajne su i i imaju dosta potencijala – kaže novo-staro ime u slovenačkom timu.
Filter za odabir najboljih osam koje će da voze za ekipu uveliko se pravi.
Erićeva je sigurna:
– Tim je pojačan, biće zanimljivo na prvim trkama. Italijanka Ana Zita Marija Striker je tip vozača dosta sličan meni i dosta dobar tehničar što me raduje. Iz tog razloga, nadam se dobroj saradnji i uzbudljivim trkama.
Ne trenirate kompletne u Španiji?
– Sada nas je samo nekoliko ovde zajedno i nismo sa timom. Biciklistički savez Srbije mi je malo pomogao oko ove akcije ali i matični klub Metalac. Toplo je, idealno za trening. Dosta planina i teren je uvek zahtevan pa je priprema za sezonu odlična – prenosi Erićeva.
Posle boravka u zemlji koride, Jelena se vraća na slovenačko primorje:
– Poslednji deo prvog ciklusa priprema sa timom ponovo ćemo obaviti u Istri u februaru. I malo po malo, finiširamo za premijernu trku u martu, Strade Bjanke u Italiji – zaključila je Jelena Erić, glavna karika BTC Sitija.