Kraljevački biciklista seli se u Sloveniju

Rajović vozi za Adriju u 2017.

Dušan Rajović, 18- godišnji reprezentativac Srbje i vozač Metalca iz Kraljeva dobio je ponudu koja se ne odbija. U 2017. godini talentovani momak iz grada na Ibru voziće za slovenački tim Adria, koji je na sceni od 1972. godine a jedan je od najboljih kontinentalnih klubova u Evropi.
Dušan je još kao junior dobio ponudu od kluba iz „dežele“ ali sada je prvi pik iz Srbije i zvanično kao mlađi senior postao član tima:
– Adrija je jedan od najboljih kontinentalnih timova na Starom kontinentu koji prima mlade vozače i šalje ih dalje u pro tur. Mnago vozača iz HrvatskeSlovenije je otišlo u najjaču klasu zahvaljujući tom timu. Mnogo dobro rade, voze jake trke. Lično poznajem Gorana Pera i Jona Božića, drugari smo još iz juniorskih dana – prenosi utiske Rajović.
Brzo je došlo do saradnje?
– Moj trener Radiša Čubrić je dobar sa čelnicima tog tima, sa sportskim menadžerom Boštijanom Mervarom. Još dok sam bio junior interesovali su se za mene, pričali smo nekoliko puta i odluka je pala da vozim za njih u 2017. godini. Ugovor je potpisan krajem minule sedmice, došli su iz Sloveniji, a paraf smo stvavili u Sremskoj Mitrovici – preneo je Dušan, koji se ekipi priključuje već 15. novembra, sa ozbiljnim pripremama kreće početkom januara, a premijera u novoj majici očekuje ga u februaru na trci „Istarsko proleće“.

img_1768img_1796