Kragujevčanka ponovo u UCI kampu

Jana Jolović predano radi

Jana Jolović (19), ponovo boravi u kampu Svetske biciklističke federacije (UCI), a osim toga voziće i trke i sve to do 21. aprila kada se zbog privatnih obaveza vraća u Srbiju. Juniorka Srbije i takmičarka Ciklomanije iz Kragujevca na prvom testiranju u februaru prošla je testove i zadovoljila kriterijume trenera ovog prestižnog kampa u Iglu.
I eto Jolovićeve ponovo u švajcarskom gradu:
– Imamo dosta jakih treninga, ali bi već sledeće nedelje intenzitet trebalo da bude slabiji. Ovog vikenda imamo trku blizu Igla. Staza je takva da ima delova gde su kamenice, zapravo vozi se van asfalta. Tek treba da idemo u obilazak staze – pojasnila je Jana.
Prenosi Jolovićeva da je konkurencija velika:
– Za sada nas je četiri devojke, trebalo bi još tri da dođu. Sve su starije od mene. Većina je iz Južne Amerike, ali ima i njih nekoliko iz Azije. Pošto kratko ostajem ovde, voziću samo dve trke, svake nedelje su i očekujem da ću za te dve sedmice malo da napredujem što se tiče forme – realna je juniorka naše zemlje.
I ona i ostale devojke treniraju pod budnim okom trenerskog tandema Žaka i Gonzalesa:
– Tretmani su nam odlični, imamo jako dobre trenere, sportsku hranu, ali i suplemente. Žan Žak i Aleksandar Gonzales prate svaki naš korak, rad, formu. Takođe nam je i vreme idealno za vožnju, ima oko 15, 20 stepeni Celzijusovih – zaključila je Jana Jolović, koja se vraća u Srbiju kako bi upisala fakultet.