Klub Šid raste iz dana u dan

Dve decenije predanog rada

Godine, sada već davne 1996. bivši vozač beogradskog Čukaričkog sa velikim entuzijazmom rešio je da uđe u priču zvanu – osnivanje biciklističkog kluba Šid u istoimenom gradu. Dušan Gojić je 1995. godine odlučio da „zaustavi svoje pedale“ i počne sa novom dimenzijom rada, sa najmlađima i to baš u pomenutom klubu.
­ -Ovo je 20. godina kako klub Šid postoji. Dakle dve decenije su iza nas što jeste za poštovanje. Posle aktivnog takmičarskog života, posvetio sam se radu u klubu. Imamo dosta naših biciklista. Očekivanja su nam da kadeti i mlađi kadeti budu i ostanu u prvih pet u tim kategorijama. Ponosno ističemo moje kolege iz kluba i ja da smo svake godine organizatori Kupa Srbije i tradicionalne trke „Ulicama Save Šumanovića“. A ovo je treća godina uzastopno da smo uz Biciklistički savez Srbije, organizatori i Državnog prvenstva u delu hronometar. Nagrađivani smo više puta za najbolje organizovanu trku – kaže Dušan Gojić, direktor kluba iz vojvođanskog grada, koji na pitanje o daljim planovima, vrlo realno kaže:
­ -Najbitnije je da opstanemo u celoj priči, jer znamo da je sport uvek u manjku kada je reč o finansiranju. Kada je reč o bližoj budućnosti, ove godine planiramo da zadržimo treće ekipno mesto u kategoriji kadeta u Kupu Srbije…
Biciklistički klub Šid i sutra će da ugosti najbolje drumaše u svim kategorijama u vožnji na hronometru u okviru Državnog prvenstva.

IMG_0634IMG_0638IMG_0633IMG_0637