Klub Jednota mesto budućih generacija

Asovi dolaze iz Šida

Biciklistički klub Jednota iz Šida već decenijama predano radi sa najmlađim. I to daje rezultate, jer upravo je ovaj klub na trkama u Srbiji, da li u drumskom, MTB (planinskom) ili u kategoriji ciklokrosa može se reći vodeći kada su klinci u pitanju.
Istovremeno, u ovom klubu, entuzijazam trenera Željka Danguzova, Slobodana Radovanovića i Đorđa Paklovljevića posvećena je i osobama sa invaliditetom, posebno je Slobodanova pažnja usmerena ka ovoj sekciji:
– Klub Jednota iz Šida je jedan od najmasovnijih klubova u Srbiji, pogotovo što se tiče mladih, od poletaraca do kadeta. Takođe, jedan smo od retkih klubova koji ima sekciju za žene i sekciju za parabiciklizam, osobe sa invaliditetom. Jedni smo od najvećih organizatora biciklističkih trka u regionu u svim disciplinama, planinskom, drumskom, ciklokrosu. Kup Srbije ovog vikenda biće nam 14 trka ove godine – ponosno priča Slobodan Radovanović, ispred kluba BK Jednota iz Šida. I to nije sve, Jednota može da se diči i reprezentativcima, ima ih osam odnosno i tri u parabiciklizmu:
– U svojoj ekipi imamo osam standardnih reprezentativaca Srbije, trojku u parabiciklizmu. U ženskoj kategoriji to su Emilija Đačanin, Jovana Radovanović, Marija Tancik, kadeti Jovan Divnić, mlađi kadeti Nikola Đokić, Predrag Tomić i Bojan Dobrić, junior Nemanja Đukić. U parabiciklizmu, Mihajlo Radovanović, Uroš Banović i Danijela Jovanović. I ovde se priča ne završava…
– Pored takmičara iz Šida, negujemo i sekciju i takmičare u Bačkoj Palanci i Sremskoj Mitrovici, koji s obzirom da nemaju klub, takmiče se za naš. Trudimo se da afirmišemo biciklizam u ovom regionu. Vredi napomenuti i ženskog sudiju kog smo i školovali, Oliveru Raonić koja ovde može da zaokruži celu priču – nikog nije zaboravio da spomene Slobodan Radovanović.

jednotajednota-1-2