Kadetski reprezentativac Srbije i vozač BK Aranđelovca putuje u Igl

Dobre pripreme za UCI kamp

Njegovi rezultati u godini na izmaku bili su i više nego dovoljni da se ime talentovanog kadeta iz BK Aranđelovac uvrsti u one odabrane koji će februara 2017. da putuju u Igl, na prvi, kvalifikacioni test u UCI kamp. Đorđe Đurić, iako ima 16-godina pokazao je zavidan talenat, a pobede koje je nizao (hronometar i drumska trka u klasi kadeta) na Državnom prvenstvu, prvo mesto u kriterijumu, podijumi u Sloveniji, svrstali su ga među putnike u kamp Svetske biciklističke federacije sa još petoro kolega.
– Rezultate koje bih posebno izdvojio su gotovo svaka trka u Kupu Srbije na kojoj sam pobedio, Državno prvenstvo, potom i dve međunarodne trke u Beogradu, jedna je bila krajem aprila, druga početkom jula. Bio sam na podijumu. Dobar rezultat sam ostvario i na trci Talenti Beograda i Evrope na kojoj sam zauzeo treće mesto. Na Velikoj nagradi Kranja bio sam peti na kriterijumu i osmi na drumu – počinje razgovor Đurić, koji ne krije da mu je glavna meta ove sezone upravo odlazak i borba da ostane u UCI kampu:
– Znam kolika je čast i privilegija ući u taj kamp. Znam da je Dušan Rajović bio, da su uslovi u Iglu, treninzi, pripreme, nešto najbolje za jednog mladog biciklistu. Zato mi je cilj da što bolje treniram, da probam da prođem te prve kvalifikacije u februaru i ako uspem, ostanem.
Od kraja novembra ovaj Aranđelovčanin se posvetio treninzima:
– Sada treniram sa Markom Nikićijevićem u Aranđelovcu, praktično od prošle godine. Prvi trener Miodrag Vuleta već godinu i po dana boravi u Americi i sada sam pod Markovom komandnom palicom. Znam da ima prostora za još bolje pripreme i doterivanje forme.

Planovi za novu takmičarsku godinu već su na stolu?
– Bio sam bolestan jednu sedmicu ali već sam uspeo da nadoknadim propušteno. Formom sam delimično zadovoljan u ovom trenutku. Vozim treniram, ponavljam, želja jeste UCI kamp ali i što bolje i više trka kao sjajna uvertira za Svetsko prvenstvo – iskren je do kraja Đorđe Đurić, kadetski reprezentativac Srbije.

LIČNA KARTA
IME I PREZIME: Đorđe Đurić
DATUM ROĐENjA: 21.6. 2000. u Aranđelovcu
KLUB: BK Šumadija od 2013. godine
KLUPSKI USPESI: Prvo mesto na Državnom prvenstvu (hronometar i drum)
REPREZENTACIJA: Premijera u Italiji 2014. godine na trci „La Marsa Inbici“ , kao mlađi kadet završio oko 30 mesta u konkurenciji 150 takmičara.