Juniori dolaze zadovoljni iz Terezina

S-Team Sombor foto

Dušan Veselinović

Juniori Srbije završili su etapnu trku na Kupu Nacija – Trka Mira u Češkoj u Terezinu. Veljko Stojnić, je u jakoj konkurenciji na hronometru osvojio 9. mesto. I ostali izabranici selektora Radomira Pavlovića i pomoćnika Dejana Perčića opravdali su poverenje, Dimitrije Žarković-Đolaji, Andrija Joksimović, Ognjen Ilić, Nemanja Stojanović. I naravno Dušan Veselinović, koji je bio junak poslednjeg dana trke.
­ -Petorica od šest naših vozača završila je trku, samo Stojanović nije jer je imao vremensko prekoračenje prvog dana. Stojnić je bio odličan na hronometru o čemu sam već pričao. Istakao bih Dušana Veselinovića koji je imao peh na poslednjoj etapi. Na četiri kilometara do cilja na spustu, na Duleta je naletelo policijsko vozilo iz sporedne ulice i bacilo ga na trotoar. Iako oguljenih ruku, nogu, sa krivim biciklom i bušnom gumom, on je završio trku. Jeste heroj, jer sumnjam da bi neko u takvim okolnostima izdržao. Sve u svemu, zadovoljan sam – rekao je selektor Radomir Pavlović i najavio šta je sledeće:
­ -Idućeg vikenda vozi se Kup Srbije u Kraljevu, a 29. maja smo u Lozani na Svetskom kupu za juniore koji traje četiri dana.