Jovana Crnogorac završava sezonu na trci u Turskoj

Istanbul poslednji filter

Jovana Crnogorac, najuspešnija takmičarka Srbije u MTB (mauntin bajk) klasi, posle učešća na Olimpijskim igrama u Riju, i naporne sezone u kojoj je vozila čak 36 trka, rešila je malo da predahne. Nedelju dana odmora, ali i trka u Sarajevu, dobro su došle Crnogorčevoj da vrati potrebnu svežinu, ali i polako nastavi sa podizanjem forme.
Pravu proveru, 24­godišnja Beograđanka imaće već u nedelju u Istanbulu trkom iz kategorije HC (visoka klasa), za kraj takmičarske godine:
­ -Bez obzira što se sezona praktično završila trkom u Sarajevu, ostala mi je još ova jedna u Turskoj. Trka „Istanbul Arnavutkoj” ima dugu tradiciju, poslednje četiri godine upravo je ona ta koja je označena kao završna i visoko kotirana. Više puta sam imala priliku da se trkam i da treniram na istoj stazi tako da sam kao na domaćem terenu. Fabrika Salkano, koja je i moj glavni sponzor, je organizator trke. A meni jeste i čast i privilegija da vozim, pogovotu ove godine kada je trka na najvišem nivou, kategorije HC što znači, po jačini prva ispod Svetskog kupa. Zato će i konkurencija da bude dobra – komentariše Jovana.
Očekivanja?
­ -S obzirom da sam već bila na odmoru, ne mogu da očekujem spektakl.
Naravno, da ću kao i uvek da pružim maksimum i završim sezonu na najbolji mogući način. Posle ove trke, predstoje mi dve nedelje laganog treniranja i sportskih aktivnosti jer mi je jako bitno da se glava sredi i pripremi za sledeću sezonu. Od oktobra kreće paklen rad, a prve trke sredinom februara –zaključila je Jovana Crnogorac, najbolje kotirana Srpkinja na UCI listi.
jovana