Jovana Crnogorac sutra putuje na SP

Dobro, staro Nove Mesto

Tri nedelje napornih priprema i treninga na Jahorini, Jovani Crnogorac doterali su formu na još viši nivo. Ostala je možda samo ta glazura za odlazak na Olimpijske igre, prve u Jovaninoj karijeri, ali i prve za Srbiju otkako je klasa MTB (mauntin bajka) uvedena na najvećoj planetarnoj smotri.
Pre glavne mete u Riju, Crnogorčevu očekuju Svetsko prvenstvo u Češkoj, u subotu 2. jula, a nedugo posle toga i Balkansko prvenstvo u Crnoj Gori.
-Tronedeljne pripreme sam odlično odradila u borbi sa vremenskom prognozom i planinom koja je izgledala kao da se ponekad šali sa mnom. Odradila sam sve kao što je planirano. Logično je da posle visinskih priprema i ne mogu odmah da očekujem sjajnu formu, ali to i nije bio cilj – iskreno će Jovana.
Dobro poznajete stazu u Češkoj, čemu se nadate?
-Putujemo u sredu, a trka je već u subotu. Malo je vremena za stazu i trening na stazi, ali pošto je znam od prethodnih godina, ne bi trebalo da bude nekih poteškoća. Staza nije za mene, sama konfiguracija terena. Dosta je ravna sa tehničkim delovima na nizbrdo pa i uzbrdo. Nemam pritisak i idem hladne glave da odradim trku najbolje što mogu. Odmah posle toga, ceo fokus stavljam samo na Igre u Rio de Žaneiru – kaže uspešna srpska biciklistkinja.

Jovana Crnogorac 1