Jovana Crnogorac na S1 u Belgiji i SK u Nemačkoj

Jovana Crnogorac, dugim, ali sigurnim kilometrima grabi ka bodovima za „A“ olimpijsku normu i odlazak na Igre u Rio de Žaneiru. Ipak, najbolja srpska reprezentativka u MTB klasi uvek kada se pomene računica, spušta loptu na zemlju. Jovanin cilj je jasan, da bude sa najboljim sportistima Srbije u avionu za Brazil, ali svesna je da mora i da se overi mesto.
Zašto, Srbija je u MTB za sada 16. na UCI listi (Svetske biciklističke federacije) što jeste ulaznica za Rio i to jedno obezbeđeno mesto. Danas izlazi pretposlednji presek zemalja potencijalnih učesnica na OI, a 25. maja i konačna.
Jovana se ne opterećuje. Već danas zajedno sa selektorom Nemanjom Vajsom i koleginicom iz reprezentacije Ivanom Kostić putuje na etapnu trku S1 klase u Belgiju a 22. maja očekuje je Svetski kup u Nemačkoj (Albštad)
­  U petak startujem na trci S1 kategorije u Belgiji. Trka je etapna, vozi se 13, 14, i 15. aprila. Etape su prilično ekstremne s obzirom da se u tri dana vozi približno 260 kilometara makadamskim putevima i stazama kroz šumu. Prvi dan je najkraća etapa od 65 kilometara, drugi dan 90, a treći 100 kilometara. Iz dana u dana kako rastu kilometri, tako raste i dužina penjanja odnosno levacije (visine). Samim tim i trka je teža – najavljuje Jovana Crnogorac šta je očekuje.
U dobroj formi i treningu, putuje 24­godišnja Beograđanka na trke, gde će voziti najbolje takmičarke iz celog sveta:
­  Biće zahtevna trka. Startovaće devojke, zvučna imena iz klase maratona, kojima to više odgovara i još neke moje koleginice iz kros kantrija. Cilj na ovoj etapnoj trci je da pokupim što više bodova, ali i da se ne istrošim previše, jer već 22. maja imam Svestki kup u Nemačkoj – poručila je Crnogorčeva.

Jovana Crnogorac 1