Jana Jolović ponovo u UCI kampu

Dva ispita-fakulet i Francuska

Jana Jolović, 19-godišnja Kragujevčanka proleće 2017. sigurno će pamtiti po lepom. Uporedo sa završavanjem Druge kragujevačke gimnazije i polaganje velike mature, Jani je stigao poziv da boravi u UCI (Svetska biciklistička federacija) kampu od 3. aprila do 12. juna! I to kao prva dama juniorka iz Srbije, s obzirom da proteklih godina to nije bila praksa čelnika UCI.
Put Igla, juniorka Srbije i Ciklomanije iz Kragujevca krenuće u ponedeljak 3. aprila i istog dana već će da bude u švajcarskom gradu:
– Stigao je poziv od Federacije da vozim trke u Francuskoj za njihov tim i treniram na višem nivou. Oni su planirali da ostanem od 3. aprila do 12. juna.
Ipak, zbog priprema za fakultet i ostalih obaveza oko mature, zamolila sam da boravim od 3. do 21.aprila. A za dalje ćemo da vidimo – srećna je Jolovićeva. Drumski, planinski, ciklokros, jednako je uspešna u svim kategorijama, ipak prevaga je negde MTB:
– Videću, da li će i kakvo da bude krajnje opredeljenje. Za sada treniram i uvek volim da dam što je moguće više, da napredujem. Konkretno, pre odlaska u Igl, voziću UCI trku u klasi MTB u Novom Sadu ovog vikenda. Voze se tri etape od petka do nedelje – otkrila je Jana Jolović, kojoj je biciklizam u krvi, jer joj je otac Ivan biciklista Kragujevačkog Radničkog, a Janin učitelj-trener je Zoran Živković.