Izborna trka u Mađarskoj za sve selekcije Srbije

Prvi filter u Bonjihadu

Od onih najmlađih kadeta i kadetkinja, preko juniora, do mlađih seniora (do 23 godine) i onih najstarijih-elite, svi ovi takmičari a njih je 34. konkurišu za mesto u nacionalnom timu po kategorijama. Posle priprema na Paliću, sledeća destinacija je Mađarska i trka Gran pri Bonjihada, koja se vozi sutra.
Ovo je ujedno trening odnosno izborna trka za sve pozvane takmičare koji konkurišu za dres sa nacionalnim grbom. Ivan Stević, član programske komisije za rad za seniorima o radu i trkama koje predstoje objašnjava:
– Seniori i mlađi seniori vozili su deonicu od Novog Sada preko Sombora do Palića u dužini od 165 kilometara. To je praktično trening, uvod u vikend jer nas očekuje trka u Mađarskoj od 125 kilometara Gran pri Bonjihada. U pitanju je trka koja se sprovodi više zbog treninga ali je i dobra provera pred Veliku nagradu Adrije, Gran pri koji je na programu 2. aprila. Izuzetno je teška trka i treba odabrati osam vozača koji će da učestvuju u istoj – kaže Stević.
Trka u Sloveniji, prema rečima Stevića, je znatno teža nego što je bila prošle godine:
– UCI je kategorisana 1.2, otvorena je i za mlađe seniore. Za sada je već prijavljeno 200 vozača i konkurencija je ozbiljna. Teža je. Želimo da imamo uvid koliko su momci spremni. Takođe, ovo je i dobra uvertira u sezonu, jer je prva UCI trka za nacionalnu selekciju. Preskočili smo Istarsko proleće, počeli takmičarsku godinu sa malim zakašnjenjem, ali ciljano. Želja nam je da akcenat bacimo na sve ono što nas očekuje od maja – istakao je Ivan Stević.
Za razliku od starijih vozača koji se bore za mesto za trku u Sloveniji, mlađe kategorije su na istom zadatku ali za Veliku nagradu Đera.

ŠIRI SPISAK NACIONALNOG TIMA
SENIORI: Nebojša Jovanović (OBK Beograd), Nikola Kozomara (Partizan Bg), Marko Danilović (Borac Čačak), Stefan Stefanović (Borac Čačak), Stevan Klisurić (Partizan Bg),
MLAĐI SENIORI (DO 23): Dušan Kalaba (Partizan Bg), Aleksandar Roman
(Partizan Bg), Milan Dragojević (Metalac Kraljevo), Dimitrije Žarković Đolai (Metalac), Ognjen Ilić (Partizan), Nikola Gvozdenović (Radnički Kg),
JUNIORI: Veljko Stojnić (S tim Sombor), Dušan Veselinović (Partizan Bg), Aleksa Kozoderović (Sombor), Pavle Kalaba (Partizan Bg), Đorđe Đurić (Šumadija Aranđelovac), Stefan Sretenović (Borac Ča), Nemanja Stojanović (Metalac Kv)
KADETI: Admir Kolašinac (Trnava Novi Pazar), Nermin Ćatović (Trnava NP), Veljko Vučićević (Borac Ča), Nikola Matejić (Šumadija), Bogdan Milošević (Borac Ča), Desimir Rudinac (Metalac Kv), Lazar Selečanin (Metalaca Kv), David Luković (Metalac), Jovan Divnić (Partizan Bg), KADETKINjE: Emilija Đačanin (Jednota Šid), Jovana Radovanović (Jednota Šid), Bojana Jovanović (Jednota Šid), Marija Tancik (Jednota Šid), Milica Maksić (Sombor), Sara Počuča (S tim Sombor), Vanja Milić (Avalski Soko).