Ivana Vilim putuje u Igl

Februar rezervisan za UCI kamp

Ivana Vilim (17), takmičarka S tima iz Sombora i juniorske selekcije Srbije našla se na spisku dama koje će u februaru da putuju u kamp Svetske biciklističke federacije u Iglu. Uz mladu Somborku, poziv je dobila i Jana Jolović iz kragujevačke Ciklomanije..
Uspesi ove juniorke bili su najbolja preporuka za prvi test u gradu kraj Lozane:
– Baš sam se iznenadila kada sam dobila poziv, zapravo kada su me obavestili da ću da putujem. Iskreno, nisam očekivala jer do sada nije bila praksa Svetske federacije da zovu devojke. Prijatno sam iznenađena i jedva čekam da otputujem u Igl i vidim kako sve to izgleda. Trajanje prvog dela kampa je od 11. do 15. februara – kaže Ivana.
Vredno radi Ivana sa trenerom Markom Sudarićem, iako je do skoro imala povredu zgloba:
– Počela sam sa pripremama početkom novembra. Međutim, zbog uganuća zgloba, dve nedelje nisam trenirala. Prošle sedmice sam počela, ide polako i zadovoljna sam. Sada je taj period kada plivamo, trčimo, teretana je aktuelna, vozimo ciklokros, od svega po malo. Posle toga, početkom januara putujemo u Crnu Goru, našu staru bazu Herceg Novi, trener Sudarić i kolega Veljko Stojnić – prenela je juniorska reprezentativka.
Prethodnom sezonom, Ivana je zadovoljna:
– Veoma. Ostvarila sam dosta ciljeva, jedan od tih je i medalja na Balkanskom šampionatu u juniorskoj kategoriji i to u ulaznoj godini. Takođe, dobro sam vozila i trke po Srbiji a bilo ih je baš dosta. Ovu sezonu praktično počinjem trkom na Državnom prvenstvu u ciklokrosu 22. januara – zaključila je Ivana Vilim.

IME I PREZIME: Ivana Vilim
DATUM ROĐENjA: 23. 10. 1999. u Somboru
KLUB: S tim Sombor
REPREZENTATIVNA KARIJERA: Od 2014. u reprezentaciji Srbije, učešće na
Igrama mladih u Turskoj, EJOF 2015. godine i Balkanijada 2016. godine.