Ivan Stević zadovoljan učinkom seniora na trci GP Bonjihada

Zalet za Veliku nagradu Adrije

U subotu je bio prvi trening seniora od Novog Sada do Palića, u nedelju samo nastavak na trci Gran prija Bonjihada. I dobili su dobru ocenu Orlovi, a ne treba zaboraviti da je Stefan Stefanović osvojio treće mesto, a da su četvorica vozača bila u prvih devet.
Ivan Stević, član programske komisije BSS za seniore u drumskom biciklizmu ističe da je zadovoljan vožnjom seniora i mlađih seniora u Mađarskoj:
– Taj drugi dan je planiram da se radi na intenzitetu što je i usklađeno sa trkom. Trka je bila malo kratka, samo 100 kilometara, ali s obzirom na konkurenciju, bilo je sasvim zadovoljavajuće. Nije nam rezultat bio prioritet. Mi smo odvezli kao trening. Momci su agresivno vozili, bili redovno u begovima i u tom poslednjem, od devet vozača, imali smo četiri naša. Na žalost, na poslednjem begu falilo je malo svežine što je i normalno, jer smo dan pre toga imali jak i dugačak trening. Ponavljam, nismo se fokusirali na krajnji rezultat, nije UCI trka. Sve u svemu, zadovoljan sam radom momaka. Na sličnom nivou su trenirali zimu, gledano po intenzitetima i obimu, tako da niko od njih ne odskače – zaključio je Stević.
Orlovima je ovo bila uvertita za Veliku nagradu Adrije koja se vozi ovog vikenda u Sloveniji, a kojih osam vozača putuje, biće poznato u naredna dva dana.