Ivan Stević stavlja glazuru za OI u Riju

Poslednja provera forme u Belgiji i Francuskoj

Naoštrio se dobro Ivan Stević za sve izazove koji ga očekuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Da se oseća dobro, da je prava forma tu, potvrdio je to i najbolji srpski vozač u klasi drumaša. I to direktno iz Belgije i Francuske, u kojima vozi trke-poslednje testove pred put u Brazil:
– Posle tri odvezene trke u Belgiji, moram da priznam da sam prijatno iznenađen kako stvari idu svojim tokom. Polako nadoknađujem izgubljeno vreme i treninge tako da je sve u najboljem redu – počinje razgovor Stević.
O samim trkama i šta mu je bio cilj, olimpijac kaže:
– Sve tri trke su bile prokermese što znaci da su mogli da startuju i vozači iz samog protura a samim tim i konkurencija bude na zavidnom nivou. Prosek trke je retko ispod 45 tako da to govori koliko su brze i zahtevne a ima puno krivina i kocke umesto asfalta. Na ovim takmičenjima nisam jurio rezultat jer sam se prevashodno fokusirao na podizanje forme. To znači da sam od samog starta bio aktivan ne bi li potrošio što više energije i time pomerio limite trenutne.
Ciklus trka, Stević završava naredne nedelje:
-Čekaju me još dve trke od kojih jedna u Francuskoj i u ponedeljak ponovo u Belgiji. Posle toga, vraćam se u Srbiju, gde me čeka kontrola kod dokrora i polako pakovanje pa pravac Rio! – u pozitivnom tonu završio je Ivan Stević.

13667799_1563544223783917_4473065765246630530_o