Ivan Stević sitno broji do nedelje 31. jula i puta na OI u Rio

Srbin 4. put na najvećoj planetarnoj smotri

Završene su pripreme, završene su i poslednje “probe” pred put u Brazil. Ivan Stević je spreman, i u 36-oj godini voziće na svojim četvrtim Olimpijskim igrama. Da je “kao vino”, Stević je potvrdio posle pada, povrede, operacije kojoj je bio podvrgnut pre samo mesec dana, da se ne predaje! Još tada je izjavio:
– Ne odustajem od Rija! I nije. Naprotiv. Dokazao je sebi da može, vrlo brzo se vratio drumu, pripremao se lagano u Vrnjačkoj Banji, potom je vozio trke u Belgiji i Francuskoj gotovo dve pune nedelje. I kaže da se pre svega oseća zdravo, dobro, a i forma je tu:
– Zadovoljan sam poslednjom pripremom pred put za Rio na Olimpijske igre. Naravno, kao prvo nije bilo padova, a drugo, sve povrede što sam imao su prevaziđene. Tek sam na poslednje dve trke počeo da se osećam kao onaj stari što mi daje još veću motivaciju pred put – prenosi Stević utiske odmah po dolasku u Srbiju.
Do polaska u Rio deli ga manje od nedelju dana. Sa selektorom Radomirom Pavlovićem, u nedelju, 31. jula poleteće Ivan u Brazil, da stavi pečat na sve urađeno i suoči se sa novim izazovom u karijeri:
– Imam još nekoliko dana kod kuće da sredim noge i leđa sa mojim maserom Miroslavom sa kojim radim još od Igara u Londonu. I onda mogu da se otisnem dalje – kaže učesnik Igara u Atini, Pekingu, Londonu:
– Nadam se da ću imati dovoljno vremena da se aklimatizujem u Riju, još koji put obiđem stazu.
Trku Stević vozi već u subotu, 6. avgusta i kako kaže malo je verovatno da će da prisustvuje svečanoj ceremoniji otvaranja:
– Na žalost, ni ovog puta ništa od otvaranja kako stoje stvari. Trka je odmah sledeći dan i nema prostora za trošenje energije – dokazuje Stević koliki je peofesionalac.

IMG_1074IMG_1073