Ivan Stević se oprašta na “Velikoj nagradi Beograda”

Nedelja, 23. oktobar… Dan kada će centar grada biti dostupan samo onim najboljim, biciklistima već dokazanim šampionima ali i svim budućim asovima.
Terazije, Ulice Kolarčeva, Makedonska te Trg Nikole Pašića na jednom mestu okupiće takmičare na „Velikoj nagradi Beograda – Otvorenom prvenstvu” i to na 59. izdanju…
– Posle deset godina, biciklizam se vraća na velika vrata u centar Beograda tradicionalnim večernjim kriterijumom za Prvenstvo Beograda koji je poslednji put održan davne 2006. godine. Tada je pobedio Miloš Veličković iz beogradskog Partizana, a tim je bio registrovan kao kontinentalni tim Endeka-Partizan. Ovog puta pored obeležavanja dana oslobođenja Beograda, trka će da bude posebna.
Zašto, obeležiće je i Ivan Stević, koji je odabrao da se u baš u centru svog grada, na Terazijama, oprosti od aktivnog takmičenja na dva točka. Četvorostruki učesnik Olimpijskih igara, dvostruki pobednik trke Kroz Srbiju, pobednik prestižne Džordžije, višestruki šampion Srbije u drumskoj vožnji i mnogih svetskih trka… Treba li druga pozivnica svima koji voze i vole bicikl – najavio je Ranko Marić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Beograda, organizatora ovog jedinstvenog događaja.
Kategorije koje će da voze na Prvenstvu su predškolci i školarci (1 i 2 kruga), poletarci i poletarke (2 kruga), mlađi kadeti i mlađe kadetkinje (4 kruga), kadeti, kadetkinje i juniorke (12 krugova), juniori, seniori, mastersi (20 krugova). U bodovnim trkama boduje se prvih 4 takmičara po sistemu 5,3,2,1 bod. Poslednji krug se boduje dvostruko.
Start prve trke je u 15:30 časova, dužina kruga je 1,5 kilometar.

Liga asova iz bivše Juge i sa Balkana na trci

Na trkama za Otvoreno prvestvo Beograda učestvovaće najbolji biciklisti svih kategorija iz Beograda i Srbije, Slovenije, Hrvatske i Bugarske, a društvo Steviću u revijalnoj trci seniora praviće istinski šampioni našeg sporta Saša Gajičić, Aleksandar Nikačević, Robert Kišerlovski, Dragan Spasić, Žolt Der, Jovana Crnogorac, Jelena Erić i mnogi bivši i sadašnji reprezentativci Jugoslavije i Srbije.

Počasni krug sa Lolom

Ivan Stević, otkrio je da neće da vozi trku već:
– Poenta cele ove priče je da se družimo i da pre svega vratimo ovu trku u centar grada gde je i pripadala svih ranijih godina. Dolazi dosta mojih drugara, kolega, mnogi neće ni da voze..
A Vi?
– Trku kao trku neću da vozim. Onda sve ovo, cela moja priča i ideja ne bi imala smisla. Startovaću trku sa ćerkom Lolom koja će da sedi pozadi, vozićemo jedan krug u toj Trci zadovoljstva, u kojoj svako može da sedne na bicikl i odveze taj jedan krug – otkrio je Stević.

slika-2received_1192329300784165-800x768slikaterazije-skica-staze