Ivan Stević izašao iz bolnice

Olimpijac već razmišlja o povratku na drum

Nisu u prvi mah prognoze bile obećavajuće za Ivana Stevića posle pada i preloma rebra i ključne kosti na drugoj etapi Trke kroz Srbiju. Ipak, iskusnog Stevića, olimpijca i najuspešnijeg srpskog drumaša, to nije obeshrabrilo. Naprotiv, dalo mu je dodatnu snagu, a snimci koje je uradio minule nedelje na Klinici na Banjici i uspešan hirurški zahvat koji je urađen u ponedeljak, dali su mu samo vetar u leđa.
Javio se Ivan odmah pošto je napustio kliniku:
­ -Operacija je uspešno obavljena. Doktor hirurg Vladan Stevanović je
zadovoljan kako je sve ispalo. U utorak me je uključio na fizikalnu terapiju, a za vikend sam već na oporavku u Vrnjačkoj Banji. Hiperbarična komora i sve što podrazumeva postoperativni tok ­ pričao je raspoloženi Stević
-Kako se osećate?
­ -Dobro sam. Ovo je treći dan, nemam temperaturu, niti bilo kakvih oscilacija u osećaju bola. Sve ide po nekom hronološkom redosledu. Ugrađena mi je ploča u ključnu kost i to je velika prednost. Proces je ubrzan sa mesec na nedelju dana. Rebra su prestala da me bole, trenutno ne osećam poteškoće. Jedino malo u lopatici, ali doktor je rekao da će to samo od sebe prestati. Zato je i uradio operaciju je je na samom skeneru bio zadovoljan kako je sve izgledalo i da su ostali delovi koji su bili povređeni, minorno oštećeni. Vratio me je na noge i put za Rio de Žaneiro – pozitivan je olimpijac.
-Kada ćete na drum?
­ -Na trenažer već sutra, nadam se da ću već u ponedeljak moći na drum
lagano. Ipak, to ću već morati uz konsultacije sa doktorom, a i dosta zavisi od mog subjektivnog osećaja – zaključio je Ivan Stević.

IMG_0616IMG_0619