Ivan Stević i selektor Radomir Pavlović danas putuju na OI

Srećno u Riju!

Koferi spakovani, koferi puni želja, stremljenja, ciljeva… Najbolji srpski vozac u klasi drumasa Ivan Stević i selektor Radomir Pavlović, kažu, spremni su za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Putuje danas (nedelja, 31. jul) ovaj provereni tandem zajedno sa još jednom, novom grupom sportista koja će takođe na najveću planetarnu smotru.
Steviću su OI dobro poznate, ovo će da mu budu četvrte. Pričao je Ivan dosta na tu temu. A šta kaže drugi deo uspešnog mozaika selektor Radomir Pavlović:
– Danas krećemo i mi, kreće srpski biciklizam u Rio. Putujemo nekih 20 sati tako da ćemo se 1. i 2. avgusta prvo uklapati u vremensku zonu i lagano se adaptirati na klimu. Velika je vlažnost od 80 do 90% što je za naše prilike jako teško. Međutim, završne pripreme u Belgiji, Stević je proveo u sličnim uslovima, temperatura slična kao u Riju i jaka konkurencija – sumira Pavlović.
Veruje Pavlović u Stevićeve domete uz kratku analizu pređenog:
– U Belgiji je vozio pet trka i uspešno je prošla takmičarska kontrola posle junske povrede. Nema nikakvih prepreka da Stević maksimalno dobro odveze trku na Olimpijskim igrama, 6. avgusta dan posle svečanog otvaranja.
Kakva je staza, Ivan je imao prilike da se uveri kada je u aprilu vozio trke ali i obisao popriste na kome će da vozi 6. avgusta. A kakvog je misljenja Pavlović:
– Staza prvih 160 kilometara odgovara Steviću jer se vozi pored mora sa vetrom i vožnja je na malom krugu sa strmim brdom. Posle 160 kilometara prelazimo na drugi, teži krug sa 600 metara visinske razlike u jednom krugu. Stević je već bio na stazi u Riu u aprilu, kada je na UCI etapnoj trci u Argentini bio svaki put na postolju. Tako da očekujem dobru vožnju, Ivan je u pravoj formi spreman što je najbitnije – rekao je selektor Radomir Pavlović manje od 24 časa pred put u Brazil.

IMG_1100unnamedunnamed (4)IMG_1108