Etapna trka S1 u Belgiji

Crnogorčevoj tron u prvoj etapi

Ako se po jutru dan poznaje… Divne vesti stigle su iz Belgije. Jovana Crnogorac osvojila je prvo mesto u prvoj etapi S1 trke koja se vozila danas. U izuzetno jakoj konkurenciji, reprezentativka Srbije u MTB uspela je da pokori glavne i najjače rivalke, kroz cilj je prošla u vremenu 3:19,50, ostavivši iza sebe dve Belgijanke Gitu Mičels i trećeplasiranu Alis Pirar
Jovana Crnogorac je pokazala da je u odličnoj formi, deonicu od 67 kilometara sa 2200 metara penjanja vozila je i fizički i taktički zuzetno zrelo:
­ -Generalno, sve je bilo dobro. Tri najopasnije rivalke Sali Bigan iz Engleske i Belgijanke Gitu Mičels i Alis Pirar ostavila je za sobom. U prvoj zoni imala je oko minut i po prednosti i vozila je u grupi sa baš jakim muškarcima. Držala je njihov tempo i samo povećavala razliku. U drugoj zoni, ispred Gite imala je oko 3,5 minuta prednosti, a u trećoj oko četiri minuta. Tada sam joj rekao da ne srlja i da ne ide mnogo jako do cilja, da čuva noge za drugu etapu i da ne napravi neku grešku. Najbitnije je da Jovana dobro izgleda na stazi. Na dugačkim brdima, kada svi spuštaju glavu, ona je drži visoko, diše normalno, komuniciramo, dogovaramo se oko taktike. To znači da se nije previše umarala, da je vozila normalno, ne sa tempom do daske. Okrećemo se već novoj etapi, da uradimo logistiku kako treba. Idemo hrabro do cilja – oprezan ali i pun samopouzdanja pred novu trku pričao je selektor Nemanja Vajs.

Jovana 3Jovana Crnogorac Belgija